12 joululahjavinkkiä – Anna ainutlaatuinen lahja tukemalla pienyrittäjää

Ostatko joka vuosi joululahjat samoilta tunnetuilta brändeiltä tai isoista marketeista? Mitä jos tänä jouluna tukisitkin pienyrittäjää ja antaisit jotakin käsintehtyä ja ainutlaatuista? Jos sinäkin olet yksi miljoonista, joita joululahjaostoksien teko stressaa yli kaiken, niin nyt kannattaa olla kuulolla, sillä teimme elämästäsi juuri hieman helpompaa. Takaamme, että perheenjäsenesi, ystäväsi tai rakkaasi ihastuu jostakin alla mainituista lahjaideoista!

Kotimaista designia

Mine Güngör suunnittelee upeita, ainutlaatuisia ja vieläpä eettistiä vaatteita sekä koruja. Kaikki tuotanto tapahtuu Suomessa ja tuotteet ovat tehdy kotimaisista materiaaleista.

Bohem Wear on kotimainen urban street design -merkki, jonka Taru Nieminen on kehittänyt. Merkin takaa löytyy sekä vaatteita että näyttäviä koruja.

Nunuco Design on kotimainen lifestylemerkki, jonka valikoimasta löytyy niin kalentereita, kortteja, nahkatuotteita kuin puhelinkuoriakin.

Runoja ja askartelun iloa

Elina Salminen on tuttu Kesken-runoistaan, ja syksyllä nainen kokosikin jo toisen runokirjansa. Uutuutena runokirjan lisäksi valikoimassa on kalenteri vuodelle 2017. Tarjolla myös kangaskasseja ja runokortteja.

Suomi sekosi keväällä Kalenterimaniasta, ja mikäs sen ihanampaa kuin luoda käsillä jotain itse! Verkkokaupat ja askarteluliikkeet (Esim. 1, 2 ja 3) ovat täynnä tarvikkeita kalenterituunausta varten, joten nyt on hyvä aika koota paketti vuoden 2017 kalenterin tuunaajalle!

Elintarvikkeita

Jos haluat tilata jouluksi kotiin jotakin hyvää, kannattaa raakakakkukeisarinna Tiia Räsäsen Onnenrusinaan olla yhteyksissä. Räsänen järjestää myös raakakakkupajoja aika ajoin, joista voi halutessaan tiedustella naiselta lisää!

Jos asustat Joensuun suunnilla, on sinun syytä suunnistaa juuri syksyllä avattuun Wanhan Kulman Puotiin, josta saat kotimaista lähiruokaa ja vieläpä luomua! Lähituotettu ruoka noin yleisestikin on oiva lahjaidea.

Valokuvausta

Ehkä läheisesi kaipaakin muistoksi valokuvia? Siinä tapauksessa suuntaa äkkiä kuvaajan tykö!

Jessica Johanson on kunnostautunut perhe-, hää- ja musiikkikuvaajana.

Petra Lönnqvist erikoistuu muoti-, eläin- ja henkilökuvaukseen.

Nelly Tatti taas erikoistuu musiikki-, henkilö- ja tapahtumakuvaukseen.

Hemmottelua ja elämyksiä

Jenni Janas toimii Blushington-nimisessä yrityksessä kosmetologina, ja häneltä voi tilata hierontoja, kasvohoitoja tai vaikka sokeroinnin! Blushington tarjoaa myös valmiita joululahjapaketteja kosmetiikan ja kauneudenhoitotuotteiden muodossa.

Yhteinen aika ja yhdessä tekeminen ovat myös oiva joululahjaidea, jonka voitte viettää esimerkiksi paikallisen bändin keikalla, museossa tai teatterissa käyden!