15-vuotias Fullsteam Agency: The Sounds juhli Allas Sea Poolilla

Pitkän tauon jälkeen Helsinki sai nauttia vihdoin The Soundsin lämpimästä läsnäolosta Fullsteam Agencyn 15-vuotisen taipaleen juhlatilaisuudessa Allas Sea Poolilla, kun Jesper Anderberg, Johan Bengtsson, Fredrik Blond, Félix Rodríguez sekä Maja Ivarsson astuivat lavalle. Viimeksi kokoonpano nähtiin Suomessa Helsingin Tavastialla vuonna 2013, jota ennen bändi keikkaili runsain määrin festarilavoilla ympäri Suomea. Itse sain todistaa bändin läsnäoloa mm. Provinssi- ja Ruisrockissa samaisena vuonna.

TheSounds-21

Keikka hurahti käyntiin suoraan vanhalla klassikolla Song With A Mission ja paljon keikalla kuultiinkin aivan ensituotantoa Living In America -levyltä. Mukaan mahtui myös uudempaa tuotantoa kuten Shake, Shake, Shake ja aivan tuoreet Thrill sekä The Darkness. Kuultiinpa keikalla myös instrumentaalinen pätkä Faithless-yhtyeen Insomniaakin. Yhtye soitti noin tunnin setin, jonka jälkeen poistui lavalta, mutta palasi encoreen kipaleilla Tony The Beat sekä Hope You’re Happy Now.

TheSounds-18

Keikka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi, sillä bändi tarjoili jokaiselle jotakin, eikä yleisö väsähtänyt hetkeksikään. Vaikka Allas Sea Pool ei vedä vertoja festarilavoille tai Tavastian hämyiselle tunnelmalle, yleisö näytti nauttivan keikasta alusta loppuun laulaen mukana ja jakaen rakkauttaan bändille jokaikisen kappaleen ajan. Eihän tässä voi itsekkään muuta sanoa, kuin että tässä on onnistunut kokoonpano ja loistava bändi.

TheSounds-12

Vaikka 37-vuotiaan solistin Majan omin sanoin ensi vuonna juhlitaan 20-vuotta täyttävää The Soundsia, vuodet eivät ole vaikuttaneet hänen lavakarismaansa pätkän vertaa. Monesti pitkään soittaneiden bändien keikoilla törmää päihderiippuvaisiin tai motivaationsa menettäneisiin artiseihin, joita ei haittaa vetää keikkaa läskiksi, mutta The Sounds rullaa eteenpäin kuin höyryveturi ilman väsymisen merkkejä, ja vaikka sää sai värisemään illan edetessä, lämmitti Majan läsnäolo niin paikalla olevia miehiä kuin naisiakin. Uskon monen haaveilleen vievänsä karismaattisen Majan vihille jonain päivänä, sillä nainen ei jätä ketään kylmäksi asenteellaan, liikkeillään tai omaperäisellä äänellään. On uskomatonta millainen ääni naisesta voi lähteä vuosi toisensa jälkeen.

TheSounds-22

Bändit, jotka vetävät keikkansa taidolla ja täysillä, yhdessä alusta loppuun, menestyvät. The Sounds on yksi näistä kokoonpanoista. Propsit jäsenille pian kahdestakymmenestä yhteisestä vuodesta ja siitä, miten kaiken koettuaan tekevät edelleen sitä, mitä rakastavat yhdessä. Asenne välittyy yleisöön asti, eikä se jää keneltäkään huomaamatta.

TheSounds-13

On ilo katsoa, kun artisti saa yleisön niin onnelliseksi kuin perjantaina The Sounds sai yleisönsä. Kiitos Maja, Jesper, Fredrik, Johan ja Felix läsnäolostanne ja rakkaudestanne Suomen fanejanne kohtaan.

TheSounds-19

The Tales That We Tell EP on nyt kuultavissa, ja suosittelenkin jokaista tutustumaan uuteen tuotantoon esimerkiksi Spotifyssa.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Kuvat: Jessica Johanson

 


Olen vaimo, äiti ja loistava oman elämäni asiantuntija ja filosofi. Kirjoitan kaikesta kaikille, tietenkin täydestä sydämestäni. Mottoni on"Learn to love yourself like you to be loved by others."