20-vuotias Sum 41 toi Sumback-kiertueensa loppuunmyydylle Tavastialle

Perjantaina 17.3. Tavastian täytti huuruiset pullot, hiki, onnen kyyneleet ja tietysti 20 vuotta täyttänyt Sum 41.

Kanadalainen poppunk-yhtye Sum 41 saapui Suomeen viime perjantaina ja bändi esiintyi legendaarisella Tavastia-klubilla osana Don’t Call It A Sum-back -kieruettaan, joka myytiin loppuun vauhdilla. Klubi oli täynnä ja meininki katossa, ihmis-tyyppejä oli laidasta laitaan ja kaikki odottivat kärsimättömänä keikan alkua. Viimein lavan peittämä valkoinen kangas vedettiin pois ja koko klubi oli ilmassa!

_DSC0383 copy

Sum 41 julkaisi vuonna 2016 uuden albuminsa 13 voices, joka on tunnelmaltaan hyvinkin erilaista kuin yhtyeen aiempi tuotanto. Tämän huomasi selkeästi myös keikalla. Tunnelma oli hyvä koko ajan, vaikka vanhempi tuotanto sai ihmismassan liikkumaan ja laulamaan koko sydämestään. Tunnelma nousi jokaisen vanhemman kappaleen myötä aina väkisinkin ylös asti ja bändikin osasi aavistaa vanhojen hittien arvon, sillä vanhempia kappaleita oli ripoteltu sinne tänne. Tämä loi itselleni hieman pelkoa ettei suosikkikappaleitani soitetakaan. Helpotuksekseni olin kuitenkin väärässä, sillä mitä pidemmälle keikka eteni sen enemmän vanhaa tuotantoa alkoi soimaan! Fatlip-hitin soidessa myös klubin perällä seisova baaritiskin porukka hyppi riemuissaan toisilleen laulaen.

_DSC0409 copy

Bändin keulakuva Deryck Whibley on esiintyjänä menestyksekäs, mukaansa tempaava ja inspiroiva! Whibley on ollut julkisuudessa terveytensä vuoksi ja puhunut avoimesti alkoholiongelmastaan, joka oli viedä häneltä hengen. Oli sydäntä lämmittävää nähdä hänet esiintymässä niin energisesti ja hyvinvoivana.

_DSC0460 copy

Keikasta jäi parhaiten mieleen loppuunmyyty keikka, joka näkyi koko klubin läpi. Ihmisten yhteishenki näkyi kauas – tiesimme kaikki millaista bändiä olimme tulleet katsomaan. Sum 41 ja klubikeikka on sellainen yhdistelmä, joka jokaisen musadiggarin pitäisi kokea. Paidattomat miehet, tuopit ja hikipisarat olkoon tuon maagisen illan teema!

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti: Diana Koistinen

Kuvat: Nelly Tatti