5 syytä miksi tatuoidut äidit ovat hyviä esimerkkejä lapsilleen

Muita äitejä yhtään vähättelemättä on pakko todeta, että tatuoidut äidit opettavat lapsilleen hieman normaalia enemmän positiivisesta minäkuvasta, ja ehkä jopa täysin vahingossa. Miksikö? Sen lisäksi, että jokaisen äidin tulisi opettaa lapsiaan ymmärtämään, että he ovat kauniita sekä sisältä että ulkoa, ja fiksuja individuaaleja, joilla on oikeus tulla rakastetuiksi sellaisina kuin he ovat, on tatuoiduilla äideillä antaa jotakin vielä erityisempää.

Monet uskovat ihmisten ottavan tatuointeja peittäkseen epävarmuuttaan tai yrittääkseen kuulua johonkin erityiseen joukkoon, mutta oikeasti tatuoinnit ovat elämän juhlintaa, ulkoistettua itseilmaisua sekä oman kehon korostamista, ja se on verrattavissa meikin ja korujen käyttöön. Tarkoituksena on korostaa parhaita puoliaan, ei peittää omia virheitään, vaikka siihenkin moni syyllistyy. Tarkoitus ei kuitenkaan ole saarnata, vaan auttaa ihmisiä tajuamaan tatuointien ottamisen tarkoitusperän. Alta näet listan viidestä parhaasta pointista, joita Danielle Campoamor listaa Romper-sivustolla.

1. Tatuoitu äiti uskoo kehonsa olevan ylistämisen arvoinen 

Tatuoitu äiti ei opeta lapselleen, että omaa kehoaan on tarkoitus hävetä tai piilotella. Päinvastoin, sitä tulisi juhlia ja koristaa.

2. Tatuoitu äiti tietää, että sinä itse olet oman kehosi valtija

Tatuoitu äiti pitää huolen siitä, että lapsi kasvaa ymmärtämään, että vain hän on oman kehonsa valtija, eikä kukaan saisi tehdä päätöksiä hänen puolestaan.

3. Tatuoitua äitiä ei voi laittaa muottiin, sillä häntä eivät perinteiset kauneusihanteet kiinnosta

Näin ollen lapset oppivat pyrkimään siihen, mikä on itselle tärkeää, eivätkä yritä epätoivoisesti mahtua yhteiskunnan asettamiin muotteihin.

4. Tatuoitu äiti ei tuomitse muita ulkonäköperustein

Tatuoidut ihmiset tietävät varsin hyvin, minkälaista palautetta normaalisti saavat tatuoinneistaan, enkä usko, että kukaan äiti haluaisi aiheuttaa samanlaista mielipahaa toiselle. Päinvastoin, tatuoitu äiti näyttää esimerkkiä lapselleen siitä, kuinka erilaisuus on rikkaus ja kaikki ovat omalla tavallaan kauniita.

5. Tatuoitu äiti kannustaa itsensä ilmaisuun

Tatuoitu äiti ilmaisee itseään tatuoinneillaan, ja näin kannustaa lapsiaan tekemään samoin, oli se sitten huomiota herättävien kampauksien avulla, piirtämällä tai vaikka musisoiden.

Lähde: Romper