6 asiaa, joita voimme odottaa Game Of Thronesin tulevalta kaudelta

Melkein vuosi on kulunut siitä, kun Game of Thrones -sarjan edelliskauden ensimmäinen jakso tuli ulos. Vuosi on liian pitkä aika odotella lempisarjansa jatkumista, mutta onneksi ei tarvitse odotella enää pitkään, sillä sarja jatkuu 6. kauden jaksoin ensi viikolla. Viime kausi päättyi tyypilliseen GOT:n tapaan, jossa meidät katsojat jätetään oman onnemme nojaan ratkomaan juonimysteereitä. Ensi viikolla saamme toivon mukaan niistä muutaman ratkaistua, mutta sitä odotellessa olen listannut tähän ne asiat mitä odotan eniten uudelta kaudelta.

Tässä siis 6 asiaa, joita odotan eniten Game of Thrones -sarjan 6. tuotantokaudelta:

1. Ensimmäiseksi listattu asia on suurin kysymys, johon tarvitsen vastauksen: onko Jon Snow elossa? Vaikka osa sanoisi, että oman tiiminsä pettämäksi jäänyt ja lukuisia kertoja heidän toimesta puukotettu Jon olisi ehdottomasti kuollut, on sarjassa ennenkin nähty kuolleiden ylösnousemuksia. Hyvä nyrkkisääntö sarjaa seuratessa on, että kukaan ei ole kuollut ennen kuin hän on varmasti kuollut.

2. SHAME! Tuosta sanasta räjähti eeppinen määrä hauskoja meemejä. Jos sinulla ei ole mitään hajua Cersei Lannisterista ja hänen “shame” -kohtauksestaan, surffaa netistä videoita ja muutama meme päästäksesi ajan tasalle. Suosittelen myös Family Guyn parodiaa kohtauksesta. Vaikka Cersei vapautettiin vankilasta dramaattisella poistumisella, nousi kaikille uusi mysteeri ratkottavaksi: kuka oli se mutanttimies, joka hänet pelasti? Hän oli myrkkyyn menehtynyt taistelija, “The Mountain”, joka joutui Qyburn-nimisen miehen leikeltäväksi. Sarjan viimeisissä kohtauksissa näkyy tämä isokokoinen, hiljainen soturi, joka näyttää olevan valmis taistelemaan pahamaineisen Cersei Lannisterin puolesta.

3. Haluamme tietenkin myös tietää miten Margaeryn käy. Kun Cersei vapautettiin vankilasta, Margaery oletettavasti jäi sinne, sillä hänen tarinaansa ei jatkettu kauden viimeisillä jaksoilla. Margaery keksi aina parhaimmat comebackit Cersein narttumaisille kommenteille. Ikävöin heidän dialogejaan.

4. Daenerys “Khaleesi” Targaryen – lohikäärmekuningattareni, joka voitti sydämeni ensisilmäyksellä (sori, Jon). Hänen lohikäärmeensä olivat kasvaneet tottelemattomiksi teineiksi ja katosivat vähän väliä viidennessä kaudessa, mutta kun Daenerys oli vaarassa, hänen lohikäärmeensä tuli pelastamaan. Tämän jälkeen hänen lohikäärmeensä jätti hänet keskelle nurmea, jonne ratsasti pian monipäinen alkuperäiskansan näköinen heimo. Mitä Khaleesille tapahtui? Onko hän kunnossa? Tuleeko tästä heimosta hänen uusi seuraajajoukkonsa? Toivotaan parasta…

5. The Wildlings ja White Walkers taistelivat Wildlingsien nopeaan häviöön asti. Jos kukaan ikinä taistelisi White Walkerseja vastaan, he huomaisivat heti kuka on ylivoimaisin.  White Walkersit ovat suurin mysteeri ja pelottavin elementti sarjassa. Ainut asia minkä tiedämme on, että heidän heikkoutensa on “dragonglass dagger”, joka on mustanvärinen, lohikäärmeenlasista tehty puukko. He herättävät monia kysymyksiä. Miksi he haluavat taistella ihmisiä vastaan? Mistä he tulivat? Kuinka heidät voi kukistaa ja keitä he edes olivat? Kuudennen kauden on parasta tarjota jotain vastauksia näihin kysymyksiin. Ehkä Jon Snow on Westeroksen ainut pelastus.

6. Arya ja The Hall of Faces. Arya Stark on erittäin itsepäinen nuori nainen. Menetettyään molemmat vanhempansa, hänestä on tullut kylmempi ja tulevaisuudestaan piittaamaton henkilö. Asuttuaan hetken mysteerisessä Hall of Faces – rakennuksessa, hän on yrittänyt oppia taidon kuinka (fysiikan ja biologian laista piittaamatta) hän voi muuttaa ulkonäkönsä keneksi tahansa. Hänen oppitunneistaan tuli flashback “wax on, wax off”-tekniikalle, jossa vanha tietäjä opettaa oppilaalle taitonsa salat oudoilla menetelmillä. Daniel-san vahasi autoja ja käytti vahauksesta opittuja kädenliikkeitä karate-taistelulajissa. Arya taas puhdisti kuolleita ihmisiä, jotta hän voisi… en minä tiedä.

Kauden lopussa Arya rikkoi sääntöjä ja menetti rangaistukseksi hän näkönsä. Uuden kauden trailerissa hän näytti olevan edelleen sokea. Aika näyttää miten hänelle käy. Kaiken kaikkiaan The Hall of Faces on erittäin sekava ja hämmentävä paikka. Toivottavasti saamme siitä lisää selville tulevan kauden aikana.

Tässä olivat minun 6 odotetuinta asiaa tältä kaudelta. Mitä sinä odotat eniten? Kerro se meille sosiaalisessa mediassa!

Kuva: Youtube