Apple mullistaa uudella käyttöjärjestelmällään tavan viestitellä

Apple esitteli maanantaina uuden iOS 10 -käyttöjärjestelmän, ja Craig Federighin mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin iOS-julkistus. Järjestelmä tuo luonnollisesti mukanaan paljon ulkoisia ja toiminnallisia muutoksia vanhoihin sovelluksiin sekä muutamia ennestään tuntemattomia ominaisuuksia. Muun muassa Applen omien sovellusten poistaminen laitteesta tulee syksyllä ensimmäistä kertaa mahdolliseksi.

Myös viestisovellus iMessage saa kokonaisvaltaisen muutoksen.

Emojit seuraavat kehitystä, tottakai. Sen lisäksi, että ne ovat kokoluokaltaan suurempia, uudistunut sovellus tunnistaa ennakoivasti sanojen kanssa yhteensopivat emojit. Niillä viestin voi halutessaan emojifioida, eli korvata tekstin vastaavilla hymiöillä. Nopeaa, helposti hivenen kryptistä, mutta ehkä juuri sen takia hauskaa!

Efektit. Viesteihin lisäpotkua tarvitseville on luvassa kaikenlaista hauskaa koko näytön laserbileistä ponnahtaviin puhekupliin ja näkymättömiin viesteihin.

Käsinkirjoitus. Mikäli kirjoittaminen tuntuu työläältä tai tylsältä sellaisenaan, voi vastaanottajalle lähettää animoituja, käsin kirjoitettuja viestejä.

Median suoratoisto. Linkkiä ei enää tarvitse avata omassa selaimessaan, vaan esimerkiksi video käynnistyy jo heti viestikentässä.

A First Look At Apple's Big iMessage Update

Apple gave BuzzFeed News a first look at the next-generation version of iMessage. Here’s what we saw.

Gepostet von BuzzFeed Tech am Montag, 13. Juni 2016

Lähde: The Verge