Asking Alexandria sai Dannynsä takaisin, muttei lunastanut odotuksia Helsingin keikalla

Asking Alexandria menetti vokalisti Danny Worsnopin tammikuussa 2015, mutta sai viimein miehen takaisin riveihinsä. Muutos kuitenkaan ollut niin positiivinen lavalla kun olisi voinut odottaa. Bändi pyörähti Tampereen Pakkahuoneella maanantaina ja jatkoi seuraavana päivänä kiertuettaan Helsingin Nosturille, jossa lämppäreinä nähtiin brittiläinen Bohemian Grove sekä Yhdysvalloista ponnistava The Word Alive.

_DSC0850 copy

(NT) Pääsin paikan päälle vasta juuri The Word Aliven noustua lavalle, ja juoksin samantien photopittiin kuvaamaan keikkaa. Tämä oli yhtyeen ensimmäinen keikka Suomessa, ja fanina olinkin saanut odottaa pitkän tovin bändin livekunnon todistamista. Odotukset kuitenkin palkittiin, joskin harmillisen lyhyellä soittoajalla. Olisin mielelläni kuunnellut pari kappaletta lisää ennen pääbändiä. Monien nettikommenttien mukaan The Word Alive oli illan kunkku, ja olen samaa mieltä.

Fanien harmiksi marraskuussa yhtye oli julkaissut uutisen siitä, kuinka The Word Aliven edellinen rumpali Luke Holland oli lähtemässä yhtyeestä vuoden lopulla. Tämä oli isku vasten kasvoja myös itselleni, sillä olen seurannut hänen taivaltaan musiikkimaailmassa innolla. Tilalle oltiin kuitenkin saatu rumpali Matt Horn, joka on aiemminkin tuurannut yhtyeessä ennen Hollandin tuloa.

_DSC0916 copy

(JN) Näin kyseisen kokoonpanon kolme vuotta sitten Helsingin Circuksessa. Olin keikasta aivan liekeissä. Ostin jopa minulle ja ystävälleni meet and greet -passit, jotta pääsisimme näkemään Asking Alexandrian ihanat brittikundit lähempää. Viime tiistain keikan jälkeen kuitenkin mietin, että olenko oikeasti vain kasvanut ”aikuiseksi” vai onko tästä bändistä tullut huonompi? Tietenkin ihmiset ja musiikki kehittyvät vuosien aikana, mutta bändiltä ei ole uutta albumiakaan tullut ulos, jossa Danny Worsnop laulaisi – eli sama ”What’s killing me – is that I’m killing you” kohta pyöri päässä, kun astelin Nosturin ovista ulos.

_DSC1242 copy

Vokalistilla oli aiemmin rähjäinen tukka ja rokkimeininki ulkonäössä sekä asenteessa, mutta tällä kertaa Worsnop asteli lavalle kirkkaanpunaisessa, kireässä nahkatakissa ja baseball-lippiksessä, jonka alta eivät pitkät hiukset enää hulmunneet. Olin järkyttynyt – ei tämä vaan voi olla sama bändi, jota aikoinaan niin kiihkeästi fanitin.

Bändiltä ei vieläkään kyllä huumori puutu. Saimme nauttia noin 20 minuuttia, kun Danny sekä kitaristi Ben Bruce heittävät ”hauskaa” brittihuumoria, kun yleisöstä heitetään kuminen kana, joka on siis koiran vinkulelu. ”Tuolta James (rumpali) näyttää, kun hän on alasti”. Mitä yleisö tekee? Parahtaa nauruun tietenkin, niin kuin minäkin.

_DSC1079 copy

Jäi hieman mietityttämään, että onko bändillä sittenkään vielä välit ihan kunnossa? Beniltä tuli muutama piikittelevä kommentti Dannyn suuntaan, kun hän auttoi Beniä saamaan tipahtaneen mikkiständinsä takaisin ylös – ”That was nice of you – usually you’re just a cunt”.

Suurin osa varmasti tietää minkälainen keikkapaikka Nosturi on. Täyttä kultaa – sopivan tunnelmallinen ja kun sinne tungetaan tarpeeksi jengiä, niin fiiliskin on katossa. Ja fiilis ei puuttunut tälläkään kertaa. Kuulin kaikissa mahdollisissa ”hiljaisissa” väleissä yleisön seasta riemun kiljahduksia – tai ehkä sittenkin palosireenin ääniä? – aina ei voi olla täysin varma.

_DSC1113 copy

Worsnopin ääni on eittämättä vuosien saatossa kehittynyt, kun herra on selkeästi keskittynyt enemmän puhtaaseen lauluun. Yleisö on myös jatkuvalla syötöllä laulamassa jokaisen kappaleen mukana, ja sekös on kaunista kuultavaa ja katseltavaa. Kuitenkin tältä keikalta jäi puuttumaan jotakin. Toivottavasti ensikerralla on vielä parempi meininki, ja voimme jättää yhtyeen sisäiset draamat taaksemme.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Lue myös: #tbt: Suomeen saapuvan Asking Alexandrian suurimmat hitit

Teksti: Nelly Tatti & Jenna Niemi

Kuvat: Nelly Tatti