Avatar toi sirkuksen Helsingin Nosturiin

Tutustuin aikoinaan Avatar-yhtyeeseen nähtyäni Bloody Angel -musiikkivideon vuonna 2014. Ihastuin tähän ruotsalaiseen bändiin kuningasteemaisen Avatar Country -albumin myötä, mutta rakkaudesta voidaan puhua vasta, kun näin Avatarin ensimmäisen kerran livenä vuoden 2018 Rock am Ring -festivaaleilla Saksassa. Toki nähtiinhän bändi myös Suomessa viime vuonna Hyvinkään Rockfesteillä.

Isoilla lavoilla Avatarilla on käytössä isot lavasteet, joissa paljon liikkuvia osia, sekä kuninkaalliseen teemaan sopivat asut ja teatraalinen show. Siispä mielenkiinnolla odotinkin mitä klubikeikka tuo tullessaan bändin saavuttua Helsingin Nosturiin 25. helmikuuta.

Vaikka keikkapäiväksi osui maanantai, oli Nosturin alakerta melkoisen täynnä ja ilmassa leijui kuninkaallinen tuoksu. Yleisön lämmitteli “mies ja kitara” -meiningillä Dylan Walshe ja vauhdikkaampi irkkupunkkia soittava The Mahones. Vihdoin verhot avattiin ja yllätyksekseni lava ei ollut mitenkään kummoinen. Toisaalta viisihenkinen yhtye tarvitsee varmasti kaiken tilan omaan käyttöönsä. Parasta lavasteissa oli se, että rumpali John Alfredssonilla oli koroke rummuilleen, jolloin yleisö pääsi paremmin ihastelemaan rumpujen paukuttelua. Mutta eihän keikoille mennäkään lavasteita katsomaan..

Olen aina ihaillut yhtyeen keulahahmo Johannes Eckerströmin energistä tapaa esiintyä. Hänellä on hullunkiilto silmissään, joka tietenkin kuuluu esitykseen. Johanneksen riehuminen loppui ainoastaan välispiikkien aikana, mutta muuten hän jaksoi tapansa mukaan hullutella keikan loppuun. Keikalla kuultiin minun omat suosikkikappaleet Let It Burn ja The Eagle Has Landed ja tunnelma oli taatusti katossa.

Jos keikat olisi osuneet viikonlopulle, niin olisin varmasti hypännyt junaan seuraavana päivänä ja suunnannut nokkani kohti Tamperetta, sillä Avatar esiintyi tiistaina 26.2. vielä Tampereen Klubilla. Toivottavasti siellä saatiin yhtä hyvä show kuin Helsingissä.

Keikka päättyi omalta osaltani tahmaisiin saippuakupliin The King Welcomes You To Avatar Countryn soidessa ja yleisön laulaessa mukana “Avatar Country”. Vaikka Avatar mielestäni on parhaimmillaan isoilla lavoilla, niin saivat he toimivan paketin aikaiseksi myös pienellä lavalla. Seuraava Suomen keikka Avatarilla on näillä näkymin 18. heinäkuuta John Smith Rock Festivaaleilla.

Katso keikkakuvat täältä.

Kuvat ja teksti: Jessica Johanson