Avenged Sevenfold tuli, soitti ja valloitti suomalaisten sydämet Hartwall Arenalla

Hyytävän tuulisena tiistai-iltana Hartwall Arenalle virtasi tasaiseen tahtiin väkeä. Innostuksen kuuli joka suunnasta ja murteiden sekoituksen perusteella oli paikan päälle saapunut faneja hieman kauempaakin.

_DSC8689 copy

Disturbedin aloittaessa virtasi permannolle vielä tasaiseen tahtiin metallikansaa. Joidenkin fanien mielestä illan paras esiintyjä toi mukanaan mahtavan lavashown pyrotekniikoineen. 10,000 Fists -kappaleen kajahtaessa kovaäänisistä oli nyrkkimeri areenalla hypnoottinen. Disturbed on yksi niistä bändeistä, joka ei kaipaa kompleksia lavaesiintymistä, vaan voisi soittaa koko keikan täysin paikoillaan. Laulaja David Draimanin ääni on jo itsessään tarpeeksi hypnoottinen saadakseen yleisön lumoihinsa ilman sen kummempia kikkoja. Metallikansalle on kuitenkin tullut tutuksi iso lavashow pyrotekniikoiden kera ja juuri sitä Disturbed tarjosikin. Permannolla nähtiin tietenkin tuttuakin tutumpi moshpit, joka ylsi lähes koko lattian halki. Myös Jokereiden kotihallia kunnioitettiin rumpali Mike Wengrenin rokatessa Jokerit-paita päällä ja tämä sulatti ainakin oman sydämeni.

_DSC8794 copy

Avenged Sevenfoldin taustakankaan tippuessa oli jännitys käsin kosketeltavaa. Varmasti jokainen yleisössä ollut osasi odottaa mahtavia lavasteita ja allekirjoittaneellakin oli heti ensi minuuteista aina encoren loppuun asti iho kananlihalla. Kohta 20 vuotta pystyssä olleen Avenged Sevenfoldin -lyhennettynä A7X:n – lavapreesens ja -energia ovat aivan omaa luokkaansa ja yhtyeen jäsenten välisen kemian näkee kilometrien päähän. He nauttivat selkeästi yleisölle soittamisesta ja miehet heittivät keskenään huultakin lavalla. Yhtyeen kuudennen albumin ehkä tunnetuin kappale Hail to the King innosti viimeistään yleisön kovaääniseen kanssalauluun ja nostamaan nyrkkinsä ilmaan.

_DSC9304 copy

A7X onnistui tekemään isosta areenakeikasta intiimin tuntuisen, enkä olekaan koskaan tuntenut Hartwall Arenaa näin pieneksi, vaikka paikan päällä oli monituhatpäinen joukko. Sytkäreiden ja kännyköiden valomeri nostatti ihon entistä enemmän kanan lihalle. Oli ilo katsella sekä yhtyettä että yleisöä yhdessä luomassa unohtumatonta kokemusta. M.Shadows kehui suomalaista metallikansaa ja yleisön kauneutta – hänen mukaansa eilinen yleisö oli kaikkien aikojen kaunein. Paikan päälle oli saapunut iso jakauma eri ikäisiä ihmisiä, mikä viimeistään todistaa suomalaisten todella olevan metallikansaa ja Avenged Sevenfoldin paikan yksien ikonisimpien metallibändien joukossa. Yleisöön upposi niin uusi kuin vanhakin tuotanto, ja saivatpahan pojat myös nostettua ison keskisormen Hard Rock Cafelle ja sen maanantaiselle yleisölle/kävijöille, jotka eivät niinkään innostuneet bändin Nightmare-kappaleesta. Hartwall Arenan yleisöön biisi tosin osui ja upposi kuin Titanic konsanaan.

_DSC9127 copy

Viimeistään encoren aloittanut Bat Country vei allekirjoittaneen mukanaan nostalgian tunteeseen ja sisäinen teinityttö vuosien takaa kurkisteli ihastuksiensa esiintymistä henkeä haukkoen. Yhtye näytti aidosti ihastuneen yleisöön ja vaikutti kiitolliselta aina keikan loppuun asti. Iso hatunnosto jätkien fanien huomioimisesta, sillä harva tämän luokan yhtyeistä jää keikan jälkeen jakamaan rumpukapuloita, plektroja ja heittelemään yläfemmoja yleisön kanssa, joita heiteltiin yleisöön läpi keikan.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti: Jasmiina Kiiski

Kuvat: Nelly Tatti