Batman v Superman – Väsynyt Lepakkomies vastaan ruosteinen Teräsmies

Viime keskiviikkona saapui vihdoin päivä, jota tuhannet sarjakuva- ja elokuvafanit ovat odottaneet vuosia. Elokuvalla oli mahdollisuus nousta eeppisiin mittasuhteisiin niin fanien mielessä kuin lippuluukuillakin, sillä siinä mittaa toisistaan ottavat DC Comicsin kaksi rakastetuinta hahmoa. Lunastaako elokuva kuitenkaan kaikki sille asetetut lupaukset?

Batman v Superman -elokuva alkaa ajasta Man Of Steel -elokuvan jälkeen. Teräsmies on paljastunut koko maailmalle Kenraali Zodin kanssa käymänsä tuhoisan taistelun jälkeen. Nyt ihmiset miettivät onko Teräsmies itse uhka maailmalle ja onko häntä vastaan kehitettävä aseita? Myös Batman miettii Teräsmiehen todellisia motiiveja todistettuaan tuon tuhoisan taistelun seuraukset. Takapiruna toimii Lex Luthor, joka janoaa valtaa, mutta tuntee itsensä riittämättömäksi uusien superihmisten maailmassa. Jännitteet eri tahojen välillä kasvavat pian eeppisiin korkeuksiin.

Elokuvassa nähdään hieman vanhempi Batman, jonka elämä rikollisuuden vastustajana on kuluttanut loppuun. Kun Teräsmies saapuu maailman tietoisuuteen, näkee Batman tässä avaruusoliossa vain uuden uhan koko maailmalle. Ben Affleck on ilmiömäinen Batman ja näyttää näin ollen kaikille epäilijöilleen. Valitettavasti Affleckin suoritus on kuitenkin ainoa positiivinen asia koko elokuvassa.

Elokuva alkaa loistavasti alustamalla Batmanin ja Teräsmiehen välille nousevaa jännitystä ja Lex Luthorin orastavaa vallanhimoa, mutta epäonnistuu saattamaan loppuun aloittamansa juonenkäänteet. Toimintaelokuvaksi tämä elokuva sisältää myös todella vähän toimintaa. Koko elokuvan ajan rakennettu jännitys kahden sankarin välillä lässähtää tarinan lopussa tylsäksi kahden minuutin taisteluksi. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Zack Snyder on jotenkin saanut laadittua todella eeppisestä ideasta hyvin keskinkertaisen elokuvan. Sen kauniit kohtauksetkin väljähtyvät tylsän sisällön takia. Elokuvassa yritetään myös asettaa liikaa olosuhteita seuraaviin DC universumin elokuviin, jopa niin paljon, että elokuva unohtaa olla itsessään mielenkiintoinen elokuva.

DC universumi ei saanut minua vielä puolelleen, mutta toivon Ben Affleckin jatkavan Batmanin roolissaan ja saavan vielä oman elokuvansa. Uskon, että DC-elokuvia tehdään vielä paljon, sillä tosifanit tuovat kyllä lipputuloja, vaikka laatu ei aina odotuksia kohtaisikaan.

Batman v Superman elokuvateattereissa nyt. 

Kaksi tähteä, arviot

Lue myös: Marvel vs. DC – taistelu lipputuloista

Kuva: Youtube