Betraying The Martyrs osoitti että core-skene voi vielä hyvin Suomessa

Helsingin On The Rocksissa oli poikkeuksellisen kova meno viime sunnuntaina, kun lavan täytti edellisenä päivänä loppuunmyydyn Tampereen keikan vetänyt Betraying The Martyrs. Yhtyeellä riitti energiaa, eikä kyllä yleisössäkään tuntunut yhtään sunnuntaikeikalta!

Syyskuussa uuden Rapture-albuminsa julkaissut ranskalaistaustainen deathcore/metalcore-akti sai yleisön hyvin haltuunsa, vaikkakin laulaja Aaron Mattsin rokkistara-asenne itseä vähän nauratti. Sylkeekö kukaan enää yleisön päälle?

Joka tapauksessa yleisöä ei näyttänyt tuo lesoilu haittaavan, vaan koko sali hyppi ja moshasi niin uusien kuin vanhojenkin biisien tahtiin. Itse en uudempaan tuotantoon ollut pahemmin tutustunut, mutta kyllä ne muutamat vanhat biisit saivat totaaliset nostalgiapärinät aikaan.

Hauska hetki oli, kun Aaron kirjaimellisesti kyykytti koko yleisön maahan siihen asti, kunnes huusi “Get the fuck up!” ja homma jatkui. Pitti pyöri lähes joka biisin aikana, ja todistin myös pitkästä aikaa keikalla wall of deathit, crowdsurffaukset ja kaikki muutkin, jota toivoinkin näkeväni sinä iltana. Keikan yleistunnelma pysyi kivan energisenä alusta loppuun ja se myös hehkui yleisöstä.

Viimeisin Betraying The Martyrsin keikka oli itselleni vuonna 2013, myöskin Rocksissa. Silloin alakerrassa järkättiin vielä K16-keikkoja. Voi mitä nostalgiaa… Vaikka bändiä en ole pariin vuoteen seuraillutkaan, keikka yllätti positiivisesti ja kiva nähdä Suomen core-skene vielä noinkin elossa.

Katso kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti: Iia Salmi

Kuvat: Patrik Pesonen