Billy Talent tarjosi vauhtia ja melskettä Helsingin The Circuksessa 6.11.2016

 

Se tunne, kun olet odottanut yhdeksän pitkää vuotta elämästäsi, jotta pääsisit näkemään bändin livenä uudelleen sen jälkeen, kun näit sen ensimmäisen kerran toisen bändin yllätyslämppärinä. Vaikka yhtye onkin keikkaillut Suomessa muutamaan otteeseen ensitapaamisemme jälkeen, täyttyi pitkä odotukseni vasta 6. marraskuuta, kun kanadalainen rock-poppoo Billy Talent vieraili jälleen Suomessa, Helsingin The Circuksessa.

billytalent_jp-9

Saavuin paikan päälle, kun lämmittelybändit olivat saaneet tunnelman malttamattomaksi. Yleisön puheensorinan välistä kuulen satunnaisia pyyntöjä ”Aloittaisivat jo!”, joihin pystyin yhtymään vahvasti. Rehellisesti täytyy myöntää, etten ollut aivan varma mitä voisin odottaa. Bändiltä oli juuri kesällä saapunut uunituore albumi ulos, enkä ollut ehtinyt kuuntelemaan sitä kuin muutaman kerran – en siis osannut kappaleiden sanoja! Mitä jos koko keikka olisi vain uuden albumin biisejä? Nauttisinko keikasta silti täysin rinnoin?

billytalent_jp-4

Bändin aloitettua Devil In A Midnight Mass -biisillä koko yleisö räjähti. Ihmiset tanssivat ja lauloivat mukana, mutta ennen kaikkea, illan ensimmäinen pitti oli saatu aikaiseksi. Voi sitä onnen määrää. Tunsin itseni taas 14 -vuotiaaksi teinitytöksi, vaikka ikää on kertynyt jo muutaman vuoden enemmän. Yhtyeen solisti Benjamin Kowalewicz otti jatkuvasti yleisöä yhteislauluihin mukaan ja miehestä huokui karismaa sen verran, että yli 20 vuoden kokemus lavalla heilumisesta oli selvästi jo täysin takataskussa.

billytalent_jp-2

Kesällä julkaistun Afraid of Heights -albumin kappaleiden seasta löytyi klassikoita, kuten Surrender, Rusted from the Rain, Fallen Leaves ja sitä parhainta unohtamatta: Red Flag, joka soitettiinkin keikan aivan viimeisenä biisinä. Tämän täydellisen keikan päätyttyä tuntemattomat ihmiset halailivat toisiaan ja kiittivät hyvästä meiningistä. Vaikka sanotaan, että bändi on se, joka luo tunnelman lavaesiintymisellään, niin tuona sunnuntaina yleisö loi selvästi tunnelman bändille.

Katso alta sunnuntain keikan kuvagalleria!

Teksti: Jenna Niemi

Kuvat: Jenna Pietikäinen