Blind Channel työstää debyyttialbumiaan huipputuottajan alaisuudessa

Oululainen Blind Channel on edennyt debyyttialbuminsa nauhoituksien viimeiseen rutistukseen. Tasaisen varmasti nostetta kahmiva bändi tähtää korkealle, ja odotukset tulevaa esikoislättyä kohtaan ovat korkealla niin faneilla kuin yhtyeellä itselläänkin.

Albumia on työstetty tiiviisti syksystä saakka helsinkiläisellä InkFish-studiolla yhdessä Jonas Olssonin kanssa. Olsson on aiemmin vaikuttanut esimerkiksi Robinin, Amorphiksen sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen tuotannon parissa. Kävin tsekkaamassa, minkälainen meininki studiolla oli kesken nauhoituksien.

”Albumin työstö on ollut mahtavaa. Olemme saaneet todella paljon irti valmiiksi kovasta biisimateriaalista yhden Suomen kovimman tuottajan kanssa. Nälkä on mieletön niin meillä, kuin Jonaksellakin”, kertoo laulaja-kitaristi Joel Hokka.

Käynnistynyt vuosi tulee olemaan Blind Channelille tapahtumarikas. Parin viimeisen studioviikon jälkeen nauhoitettu materiaali lähtee miksattavaksi lätäkön toiselle puolelle Ruotsiin, jossa esimerkiksi ruotsalaiselle Soilworkille sekä Opethille työskennellyt Jens Bogren hioo paketin kasaan. Albumin on määrä valmistua alkusyksyyn mennessä.

“Uusi materiaali tulee olemaan huomattavasti kypsempää, mutta myös räväkämpää kuin koskaan ennen. Tulossa on monipuolinen paketti, jossa on kuitenkin säilytetty meidän oma soundi sekä punainen lanka. Jonas huippuna tuottajana sekä Jens hiton kovana miksaajana tuovat vielä oman mausteensa pakettiin”, kuvailee yhtyeen kitaristi Joonas Porko.

Joulukuussa yhtye kuvasi Helsingissä musiikkivideota ensimmäiselle sinkkulohkaisulle, joka kantaa nimeä Darker Than Black. Ensimmäinen kosketus uuteen materiaaliin saadaan siis helmikuussa videon kera.

Keikkailu tulee painottumaan kesään, mutta seuraavan kerran Blind Channel on mahdollista käydä tsekkaamassa ystävänpäivänä Tampereen Klubilla, jossa jätkät soittavat yhdessä kotimaisen Ember Falls -yhtyeen kanssa valtakunnallisen keikkapäivän kunniaksi.

Tsekkaa alta Blind Channelin violent popiksi luokittelemaa musiikkia.

Kuva: Vilma Ala-Koukkari