Bring Me The Horizon tarjoili mahtavan valoshow’n Helsingin Jäähallilla

Muistan, kun kesällä Provinssissa olimme juuri ehtineet ostaa Bring Me The Horizonin bändipaidat perjantaina lauantain keikkaa varten, kunnes illalla ilmoitettiin, että yhtye peruukin keikkansa vokalisti Oliver Sykesin sairastumisen takia. Suru ja pettymys oli käsin kosketeltavissa ja sateenvarjopaitaiset ihmiset kyynelehtivät Seinäjoella. Onneksi ei mennyt viikkoakaan, kun tuli ilmoitus, että pojat vetäisivät keikan Jäähallilla marraskuussa, jonne kaverini kanssa ostimme liput heti, kun ne tulivat myyntiin.

_dsc4617-copy

Reilu kolmen kuukauden odotus palkittiin mielettömällä keikalla! Vaikka Bring Me The Horizon onkin keikkaillut Suomessa useaan otteeseen, oli tämä minulle ensimmäinen kerta heidän keikallaan. Ilman mutkia matkassa ei tämäkään reissu sujunut. Uberin myöhästelyistä huolimatta pääsimme paikalle, tosin jo pääbändin ensimmäisen kappaleen soidessa. Hallista raikasi kanssafanien ja Oliverin yhteislaulu. En malttanut odottaa, että pääsen itsekin halliin näkemään tätä sensaatiota. Olin kuullut pelkkää hyvää heidän keikoistaan, joten odotukset olivat korkealla. En joutunut pettymään, sillä tämä oli ehdottomasti yksi lempi keikoistani kautta aikojen.

_dsc4473-copy

Kävelimme verhoista sisään permantoalueelle, sydämeni sykki jo Go To Hell For Heaven’s Sake -kappaleen tahdissa samalla kun ihmismeri veti meitä syvyyksiinsä. Bring Me The Horizonin fanit ovat ihania! Kukaan ei ilkeyksiään töninyt muita ja päästivät jopa tällaiset alle 160 cm korkuiset fanit eteensä, jotta kaikki näkisivät edes jotakin.

_dsc4681-copy

Tämä reilu puolentoistatunnin setti tuntui aivan liian lyhyeltä, vaikka kymmenissä moshpiteissä kerkesimmekin käydä. Throne-hitin jälkeen yleisö huusi täyttä kurkkua perinteistä “We want morea”, ja huomasinkin etten ollut ehtinyt vielä kuulla lavalla esiintyvältä bändiltä lempikappalettani. Pojat nousivat kuitenkin pikaisesti takaisin lavalle ja vetivät ensimmäisenä kolmen kipaleen encoresta True Friends -biisin, joka lukeutuu omiin lemppareihini. Saatoin valuttaa muutaman onnenkyyneleen, enkä todellakaan ollut ainut.

_dsc4714-copy

Bring Me The Horizon toi yllättävän värikkään kirjon faneja paikalle, vaikka odotin siellä olevan suurimmaksi osaksi “emoja”. Törmäsimme jopa useisiin tuttuihin, vaikka halli melkein täynnä olikin. Hetkeksi pääsin euforiseenkin tilaan, kun tuntui, että olisi ollut taas kesä ja Provinssi.

Nyt on niskat jumissa, hymy huulilla ja pää kuhmuilla, ja näillä eväillä hyökkään takaisin arjen pariin samalla sormet ristissä toivoen, että pääsen näkemään Bring Me The Horizonin pian uudestaan.

Katso kattava kuvagalleria keikasta täältä.

Teksti: Milla Nokelainen

Kuvat: Nelly Tatti