Children Of Bodom juhli 20 vuotta täyttänyttä debyyttialbumiaan The Circuksessa

Olen viimeksi nähnyt Children Of Bodomin joskus kymmenisen vuotta sitten Korson Ankkarockissa, enkä muista keikasta juurikaan, joten odotin mielenkiinnolla tätä keikkaa. Bändin debyyttialbumi Something Wild täyttää peräti 20 vuotta ja tätä on juhlittu Euroopan kiertueella, joka päättyi Helsingin The Circukseen torstaina 6.4.2017.

Ensimmäinen lämmittelijä oli Oni-nimeä kantava yhtye, joka ehti aloittaa jo ennenkuin saavuin paikalle. Lavalla näkyi mielenkiintoinen orkesteri, jolla oli sitäkin mielenkiintoisemmat soittimet. Tämä kanadalainen bändi jäi kyllä todella hyvin mieleen xylofonin ansiosta, mutta valitettavasti bändin musiikki ei.

Oni

Toinen lämmittelijä oli tanskalainen Forever Still. Bändin laulaja on upeaääninen nais-solisti Maja Shining, joka toi mukavaa vaihtelua Onin ja Bodomin väliin. Tosin pakko tunnustaa, että biisit eivät juurikaan erottuneet toisistaan. Musiikki muistutti todella paljon Evanescencea, ja pidemmän päälle musiikkiin vähän väsyi.

ForeverStill-8

Onneksi baari oli auki ja kaikilla oli hyvä fiilis vähän väsyneemmästä musiikista huolimatta. Keikoilla on aina mielenkiintoista seurata yleisön käytöstä, varsinkin raskaamman musiikin keikoilla, joilla ihmiset ovat usein todella leppoisia, eikä kukaan pahastu, jos joku esimerkiksi yrittää yleisössä liikkua eteenpäin. Tämmöisillä keikoilla myös kännyköitä näkee vähemmän, ja tämä kertoo mielestäni siitä, että ihmiset todella haluavat nauttia siitä hetkestä ja musiikista, eikä millään muulla ole väliä.

Odottavan aika on pitkä, sillä Children Of Bodom aloitti soiton hiukan aikataulusta myöhässä ja levottomuus näkyi yleisössä lähinnä kannustushuutoina. Vihdoin alkoi Stephen Kingin It-elokuvasta tuttu pauke, joka toimii Deadnight Warrior -biisin introna. Jätkät astelivat lavalle enkä muista milloin olisin kuullut yleisön huutavan niin kovaa kuin tälle bändille huudettiin.

COB-8

Mielestäni bändin keulahahmo Alexi Laiho ei ole vanhentunut päivääkään siitä, kun hänet viimeksi näin. Eikä kyllä ole taidotkaan ruostuneet. Laihon taiturimainen kitarointi ei jätä ketään kylmäksi. Monesti kitaristit ilmeilevät samalla kun soittavat, mutta Laiholla on ihan neutraali ilme koko ajan; tyyni ja rauhallinen. Myös koko muu bändi oli aivan liekeissä niin, että yleisössä fiilis oli kuin saunassa. Saunavihdatkin löytyivät omasta takaa, kun vähän väliä sai jonkun tukkaa naamalleen. Onneksi ollaan saunakansaa. Alexi Laiho varmisti, etteivät fanit saa nestehukkaa heittelemällä välillä vesipulloja yleisöön.

COB-4

Vaikka kitara on Laiholle vanha tuttu, niin herran tekemä kitaratemppu ei mennyt ihan niin kuin piti, kun kitaravirtuoosi heitti V-mallisen ESP-kitaransa olan yli niin, että kitara pyörähtäisi takaisin eteensä, mutta kitarahihna menikin vähän solmuun. Tästä vähän vitsailtiinkin biisin päätyttyä. En ole varma satuttiko Laiho jopa siinä vähän itseään, mutta joku jäsenistä kommentoi vitsaillen, että “Nyt sattui Alexia leukaan”. Meno kuitenkin jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka kitaratemput tosin jäivät vähän vähemmälle. Mainittakoon myös, että The Circuksessa oli tila myös ala-ikäisille, ja se on nuorille tosi kova juttu.

Näitä lisää!

Keikan kuvagalleria nähtävillä täältä.

Teksti ja kuvat: Jessica Johanson