DJ Ibusal esiintyi loppuunmyydylle Tavastialle

Kolme sooloalbumia julkaissut Gasellit-yhtyeestä tuttu DJ Ibusal (alias Thube Hefner), täytti Tavastian lokakuisena perjantai-iltana. Ennen keikan alkua hyväntuulisessa yleisöjoukossa vallitsi odottava tunnelma. Kun Ibusalin keikka-DJ, niin ikään Gaselleissa vaikuttava, DJ MusaJusa astui lavalle, alkoi yleisöstä kuulua innokasta viheltelyä. Parin tunnelman nostatusbiisin jälkeen itse DJ Ibusal nousi lavalle, ja yleisö toivotti hänet tervetulleeksi korvia huumaavalla mylvinnällä.

Keikka alkoi viimeisimmän albumin kahdella ensimmäisellä kappaleella Välitilas sekä Venaa, joiden sanat olivat  yleisön hallussa. Näiden biisien loputtua DJ Ibusal ilmaisi nöyrät kiitoksensa monisatapäiselle ihmismassalle, josta jatkettiin sujuvien sanakäänteiden siivittämänä kappaleeseen Anna mun olla rauhas. Energisestä yleisöstä huolimatta, DJ Ibusalin lavapresenssi huokui viileyttä, ja nokkelan aasinsillan jälkeen karismaattinen esiintyjä aloitti kappaleen Jäämies.

Ibusalin toinen sooloalbumi on selvästi kasvattanut kuuntelijamääriä, jonka johdosta MusaJusa kyseli yleisön tietämystä Ibusalin aiemmasta levystä. Yleisö osoitti haluavansa kuulla vanhemman levyn materiaalia, mutta Luotolle–biisi aloitti muutaman kappaleen mittaisen suvanto-osuuden, jonka aikana yleisö tyytyi vain kuuntelemaan ja nyökyttelemään päätä rauhallisesti musiikin tahdissa.

Skudzilla-kappale nosti energiatasot kattoon niin itse artistissa kuin yleisössäkin, ja räppikädet heiluivat riehakkaasti ilmassa. Seuraavaksi Ibusal esitti jälleen vanhempaa tuotantoaan, joka taas rauhoitti Tavastian tunnelmaa.

Keikan huippuhetki koitti, kun lavalle astui odotettu vierailija: DJ Kridlokk. Ibusal ja Kridlokk tarjoilivat innokkaalle yleisölle jonkin verran radiosoittoa saaneen kappaleen Illmane, jonka yleisö osasi ulkoa. Kridlokk oli sen verran tervetullut vierailija, että mies esitti jopa yhden omista kappaleistaan, joka sai hurmiolliset suosionosoitukset.

Kriddlokkin poistuttua DJ Ibusal valmisti välispiikeillään yleisöä keikan loppumiseen, ja esitteli kappaleen Jetset Hilife, jonka kertosäettä yleisö huusi mukana.

Keikan toiseksi viimeinen kappale oli kaikkien odottama Pilalla, jonka sanat DJ Ibusal joutui lunttaamaan kännykkänsä näytöltä, mutta se ei tunnelmaa latistanut vaan päinvastoin, teki tilanteesta kuin suuren yhteislauluhetken.

Keikan lopetuskappale oli viimeisimmän albumin viimeinen biisi Suden hetki, jonka
yksinäisyyteen viittaava teema laittoi pisteen i:n päälle, ja oli luonteva valinta keikan päätöskappaleeksi.

Teksti: Kari Voutilainen

Kuvat: Antti Johansson