Ei väliä auringosta: Tuskan ensimmäinen päivä vietettiin Behemothin kanssa synkistellen teltassa

Aurinkoinen Suvilahti on toivottanut minut tervetulleeksi tänäkin vuonna. Perjantain Tuskatemmellys meni lähinnä paikkoja tutkiessa, mutta muutamia bändejäkin tuli kuunneltua. Norjalainen Kvelertak tarjosi vauhdikkaan ja suorastaan hyväntuulisen keikan juhlijoille, josta jäi oikein positiivinen olo itsellenikin.

DSC_9792 copy

Mieleenjäävin päivän esiintyjistä oli ehdottomasti puolalainen black metal-pumppu Behemoth. Lava oli laitettu upean näköiseksi, mikä viehätti silmääni hyvin, hyvin paljon, ja yleisö oli todellisessa hurmiossa ja hurrasi bändiä lavalle. Bändi asteli savukoneen jättämälle usvaiselle lavalle asemiinsa, ja sen jälkeen yleisöä vietiin. Esteetikkona hyvän keikan lisäksi jäin todella ihastelemaan jälkikäteenkin tyylikkäitä mikkiständejä, joita koristivat muun muassa Luciferin sigilit ja käärmeet.

DSC_9954 copy

Kaiken kaikkiaan Helsinki Stage vei mielestäni pisimmän korren tämän päivän bänditarjonnasta. Tänä vuonna lava oli ison teltan alla, mikä loi upean hämyisen tunnelman. Teltan alle oli myös jatkettu anniskelualuetta, mikä mahdollisti janoisellekin juhlijalle pääsyn katsomaan bändejä.

DSC_9858 copy

Ja olihan sen muutaman biisin verran mukava muistella Lordinkin Euroviisuvoittoa 10 vuoden takaa! Bändi on edelleen yhtä näyttävä ja Suomen ainoan kesän festarikeikan kunniaksi olivat 10 vuotta vanhat kisalavasteetkin järjestelty päälavalle, ja hyvältä näytti!

Saunomaan emme vielä eilen päässeet, mutta tänään aiomme suunnata löylyihin mojitojen kera.

DSC_9600 copy

Itse olisin kaivannut vielä vähän monipuolisempaa ruokatarjontaa, esimerkiksi perus wokit riisillä/nuudelilla uupuivat kokonaan omasta näkökentästäni. Istumapaikkojahan alueella on edelleen melko maltillisesti ihmismassaan nähden ja ainoat nurmikkopaikat ovat kaikki anniskelualueella. Olisin myös kaivannut enemmän kojuja ja aktiviteettia alueelle sille hetkelle, kun ei huvita seilata juoma kädessä tai olla katsomassa bändejä.

Itselleni kuitenkin uutta tänä vuonna oli Cham-Pain kuja, joka sanaleikkeineen oli piristävä uutuus.

DSC_9668 copy

Hyvillä mielin jään odottamaan mitä tämä päivä tarjoaa ja muistan pakata sen aurinkorasvan mukaan ja tukun käteistä, että pääsee ostamaan Ghostin merchandisea.

Kuvat: Nelly Tatti