Escape The Fate juhli Nosturissa 10-vuotista albumiaan

Viikko sitten lumimyrskyn keskellä koettiin lämpöä ja energiaa tulviva keikka viimeistä vuottaan aloittaneessa Helsingin Nosturissa. Odotetulla keikalla nähtiin viimein yhdysvaltalainen metalcore-yhtye Escape The Fate lämppäreineen. Nosturissa 5. helmikuuta järjestetty keikka oli osa isoa This War Is Ours -albumin 10-vuotisjuhlakiertuetta. Mukana avustamassa olivat niinikään yhdysvaltalaiset The World Over sekä vasta päävokalistinsa pihalle potkinut Slaves.

The World Overin aikana Nosturin tunnelma oli vielä aution odottavainen. Kuinka moni tulisikaan jättämään keikan väliin joko kirjaimellisesti jäätävän Helsingin sään tai Slavesin rakastetun vokalistin Jonny Craigin poistuttua kuviosta huumeiden takia. Vaiko kenties molemmat?

Intensiivisen jännittynyt tunnelma tiivistyi entisestään Slavesin astellessa lavalle uuden laulajansa Matt McAndrew’n kanssa. Alkujäykkyyden jälkeen Matt sai kuitenkin selkeästi voitettua yleisön puolelleen. Loppusetin aikana oli yleisö kasvanut jo hyvin runsaslukuiseksi sekä määrältään että fiilikseltään. Mattin ja koko bändin energia ja yhteensopivuus oli iloista ja hauskaa katseltavaa. Yleisön puolesta he olisivat varmasti voineet viipyä lavalla muutaman kappaleen pidempäänkin. Siihen nähden, että Craig oli poistunut/potkittu pihalle juuri ennen Euroopan-kiertueen alkua ja siitä 20 tuntia myöhemmin McAndrew’n hypätessä bändin matkaan, oli Slavesin setti erityisen toimiva. Tietoon on tullut myös, että yhtye kaavailee jo uutta albumia yhdessä McAndrew’n kanssa.

Ensimmäisen oman klubikeikkansa Nosturissa soittavan Escape The Faten astellessa lavalle oli Nosturin permanto jo täynnä innokkaita ja odottavaisia faneja, eikä todellakaan jäänyt epäselväksi mitä bändiä yleisö oli tullut katsomaan. This War Is Ours sekä 10 Miles Widen -kappaleiden kajahtaessa ilmoille hurmaantui yleisö kovaan huutoon. Yleisö innostui jopa rähinöimään moshpiteissa ja nähtiimpä keikalla Wall Of Death:kin ex-emoteinien toimesta.

Bändi soitti energisesti ja otti yhteyttä yleisöönsä niin välispiikeissä kuin yleisön keskelle sukeltamisessa, sekä encoren jälkeisessä We Are The Champions -yhteislaulussa. Kaiken kaikkiaan koko keikka ja bändien kombinaatio toivat paljon kaivattua lämpöä ja iloa helmikuiseen viimaan. Silti jäi vähintäänkin päälle ajatus, että miksi ihmeessä ei Escape The Fatea oltu saatu sen ns. kulta-aikoina omalle keikalle?

Lisää kuvia keikalta löydät täältä!

Teksti: Jasmiina Kiiski ja Nelly Tatti

Kuvat: Nelly Tatti