Esittelyssä: Aistikas laulaja-lauluntekijä Karkki

Karkki Puustinen, eli Karkki, on 26-vuotias kotimainen, aistikas laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Hän pukeutuu värikkäästi ja on omin sanoin aito tyyppi. Hän säveltää ja sanoittaa itse omat kappaleensa, ja rikkoo genre-rajoja luomalla taiteellista poppia. Teemaltaan kappaleet käsittelevät muun muassa yhteiskunnan kipuja, elämäntarinoita ja pelkojen voittamista.

“Haluan tehdä rehellistä musiikkia ja tuoda musiikilla lohtua yksinäisiin hetkiin sekä voimaannuttaa. Olen aina ollut todella herkkä elämän kauneudelle sekä kauheuksille. Herkkyydestä kokea vahvasti kumpuaa kaikki tekstini ja biisini. Haluan tehdä lauluja ja puhua niistä asioista, jotka jäävät monesti huomaamatta. Haluan olla vaiennettujen ääni”, Karkki jakaa musiikkinsa taustoja.

Ensimmäinen muisto laulamisen tärkeydestä heräsi Karkilla jo 6-vuotiaana. Haaveet laulajan urasta kumpusivat vanhempien riitaisan avioeron ja ulkopuolisuuden tunteen kautta. Laulu oli Karkille taikakeino rauhoittua sekä luoda itselle turvallisuuden tunnetta. Ensimmäisiä lauluja alkoi syntymään jo ala-asteella, mutta usko biisien tekemiseen tuli laulajalle vasta myöhemmin.

Karkki kävi Sibelius-lukion, musiikkiopistossa ja valmistui ammattimuusikoksi vuonna 2017. Hän on monitaituri sillä biisienkirjoittamisen lisäksi Karkki laulaa, soittaa pianoa ja rumpuja.

“Meillä ei aina kotona ollut varaa ruokaan tai talvitakkiin, mutta äiti halusi, että saan mahdollisuuden soittaa ja laulaa ja tuki musiikkiharrastuksissa. Olen edelleen siitä hirmu kiitollinen ja se on oikeesti parasta mitä voi antaa. Äiti on myös ollut suurena inspiraationa siinä, että ihan sama mitä muut ajattelee, jos jokin tekee sut onnelliseksi: Tee sitä mitä rakastat”, Karkki avaa taustojaan.

Tulevaisuuden haaveina Karkilla on tällä hetkellä päästä tekemään oman näköisensä rohkea levy, sekä luoda pitkäjänteinen ura omaleimaisena laulajana. Hän toivoo, että biisejä pääsisi kuulemaan mahdollisimman moni. Karkki avaa: “Haluan tehdä musiikkia, jonka takana voin seisoa vuosienkin päästä. Painan musahommat aina täysillä ja olen valmis antamaan tälle kaikkeni.”

Karkki julkaisi vastikään singlen Ketä Varten perjantaina 11. lokakuuta yhteistyössä Naisten Linjan kanssa Kansainvälisen Tyttöjen Päivän kunniaksi. Ketä Varten on löydettävissä myös Spotifystä ja muista suoratoistopalveluista.

Videon ohjauksesta vastasi Edwyne Lyne, äänisuunnittelusta Aleksi Höylä ja artisti videon taideteoksien takana on kuvataiteilija Sonja Suonikko. Seuraava sinkku Vuosaaressa Sataa julkaistaan marraskuussa 2019.

Katso huikea musiikkivideo alta!

Seuraa Karkkia Facebookissa ja Instagramissa.

Kuvat: Tuotantoyhtiö Mitokondrio ja Sonja Suonikko


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.