Esittelyssä: FCF Wrestling – Viihdettä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Mistä on siis kyse? Kyse on showpainista, eli wrestlingistä, ja vieläpä täällä Suomessa! Muistan aikoinaan 90-luvulla itse tuijottaneeni televisiosta esimerkiksi SmackDownia.

FCF Wrestling on Suomen ainoa ja pohjoismaiden toiseksi vanhin showpainiorganisaatio. Ensiaskeleita on alettu jo mittailemaan vuonna 2003, mutta virallisesti asia on potkaistu käyntiin kymmenen vuotta sitten joulukuussa.

Showpaini on nimensä mukaan atleettista teatteria ja urheiluviihdettä parhaimmillaan. Viihdearvosta huolimatta homma ei ole lasten leikkiä, sillä kehässä sattuu – ja nimen omaan sattuu – ja tapahtuu paljon. Painijat asettavat kroppansa kovalle koetukselle saadakseen tehdä sitä mitä rakastavat, eli esiintyä, sekä ottaa ja antaa turpaan ihan kirjaimellisesti. Rosterin jäsenet tekevät paljon töitä sen eteen, että showpaini saisi vakaampaa jalansijaa Suomessa ja kasvattaisi suosiotaan sekä keräisi lisää faneja. Wrestling on tällä hetkellä melkoisen marginaalilaji pohjolassa johtuen sen lyhyestä historiasta täällä sekä lajin valtakunnallisen näkyvyyden puutteesta, joista luultavasti monilla viimeiset havainnot ajoittuvat sinne 80- ja 90-luvuille.

Viihdyttävää ja rikastuttavaa lajista katsojalle tekevät hahmot, eli painijat itse. Koko homma rakennetaan sen oman hahmon ympärille ja tapahtumissa saatetaan ottaa kantaa hyvinkin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin. Yleisön suosiossa on kovasti mm. Jessica Love, joka on Euroopan ainoa transsukupuolinen painija. Hän tuo lämpöä ja rakkautta painimaailman synkimpiinkin kolkkiin värikkäällä persoonallisuudellaan.
Vaikka tämä tyttö onkin nätti ei hänelle kannata ryppyillä, sillä raavaampikin mies joutuu useasti tunnustamaan tappion tämän lahjakkuuden laittaessa tuulemaan kehässä.

Naisten kestosuosiosta tuntuu myös nauttivan Mikko Maestro, joka on niin ikään taituri kehässä sekä verbaalisesti hyvinkin nokkela, ja herran letkautuksia kuunteleekin mielellään.

Myös tuoreimpiin painijoihin kuuluva sähäkkä asennemimmi Regina on kovassa nousussa ja on onnistunut kasvattamaan kovan fanikannan lyhyessä ajassa. Regina on tuonut mukanaan raikkaan tuulahduksen laadukasta naisten välistä kanssakäymistä kehään. Toivon, että neidin nousujohteinen kehitys innostaisi muitakin naisia hakeutumaan painikoulutukseen, jotta jatkossa Reginallekkin saataisiin enemmän haastajia rosteriin.

Omasta mielestäni suomalainen wrestling on hyvin laajakatseista ja rikasta, sillä kaikki painijat eivät todellakaan ole ladon oven kokoisia kaappeja. Hyvänä esimerkkinä mm. vihertävän keesin omaava sähikäinen Vili Luupää, jolle monesti häntä katsoessani tekee mieli tapahtuman jälkeen mennä tarjoamaan ravintoa, vaikka näkeehän sen, että punkkari on kovassa kunnossa.

Uhrauksen, joita painijat taiteensa vuoksi tekevät ovat aitoja ja loukkaantumisen riski on aina. Se, että painija on siinä kunnossa, että hänet voi päästää tapahtumassa kehään vaatii satoja harjoituksia ja kovaa työtä, ja sitä oman hahmonsa kanssa työskentelyä.

Osalle katsojista juuri nämä hahmot ovat se mikä tekee lajista jotenkin epäuskottavaa ja feikkiä. Eivätkö painijat voisi mennä kehään omina itseinään ja vain painia? Sitä varten on sitten paini/mattopaini omana lajinaan, joissa ei show-elementtiä ole.

FCF Wrestling ei teeskentele mitään, vaan on rehellistä viihdettä, johon on lisätty fyysinen rasitus, kipu ja loukkaantumiset.

FCF järjestää seuraavan livetapahtuman 10.12.2016 Gloriassa. Suosittelen, että tälläisen tapahtuman kokee livenä ja paikan päällä. Lippuja tapahtumaan voi ostaa täältä.

Jos aihe kiinnostaa, voi FCF:ää seurata heidän omilta nettisivuiltaan, sekä Facebookista ja Instagramista.

Kuvat: Wrestling.fi