Esittelyssä: Kallio Block Partyillä esiintynyt genre-rajoilla leikittelevä pop-tulokas OHYESSHESABITCHBUTNOTYOURS

Kallio-liikkeen vapaaehtoisten toteuttama korttelijuhla Kallio Block Party oli tänä vuonna entistäkin laajempi. Lauantaina linjoilla ja Tokoinrannassa nähtiin monta pientä musiikkilavaa. Tapahtuma painottui tänä vuonna nouseviin kykyihin, tuoreisiin ja kiinnostaviin esiintyjiin. Musiikin lisäksi luvassa oli muun muassa katusirkusta, tanssia, stand upia, runoutta sekä skeittausta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tokoinrannassa sijaitsevalla Lempivalla ensimmäisen virallisen keikkansa veti artisti nimeltä OHYESSHESABITCHBUTNOTYOURS. Erikoisen nimen omaava artisti ei ota itseään liian vakavasti. Hän ei suostu taipumaan kenenkään luomaan muottiin tai kuuntelemaan levy-yhtiöiden neuvoja.

13932120_10154379974876382_234557417_o

Tälle naiselle musiikinteko on jo lapsesta asti ollut tapa käsitellä asioita. Kaikki ääripäät kokeillut ja genrerajoja törkeästi rikkova artisti on viimeiset kaksi vuotta kirjoittanut kappaleitaan ja treenannut joka päivä salaa tätä projektia varten. Ensimmäinen virallinen keikkasetti vedettiin akustisesti Madcraftista tutun kitaristi Juho Rinteen säestämänä.

Processed with VSCO with f3 preset

Vaikka keikka olikin akustinen aikoo artisti mennä biisien ehdoilla eteenpäin, joten lopullisesta julkaisumuodosta ei ole vielä varmuutta. OHYESSHESABITCHBUTNOTYOURS pitää itseään vanhanaikaisena. Hänelle on tärkeää, että biisit kuullostavat silloinkin hyvältä, kun ne vetää ilman mitään koristeluita ja isoa tuotantoa. Yhtenäistä linjaa laulaja ei kuitenkaan lupaa biiseilleen.

Processed with VSCO with f3 preset

Tämä artisti ei kumartele ketään ja englanninkieliset pop-biisit kuulostavat iloisille, vaikka totuus on jotain aivan muuta. Sanoitukset kertovat usein hyväksikäytöstä, pettämisestä tai maailmanlopusta. Laulajalle mikään ei ole tabu ja hän haluaisi, että vaikeista asioista puhuminen olisi helpompaa.

Kuuntele ääninäyte alta!

Maailma on aika harvoin reilu mesta. Mulla on nopeet fiilarit ja nopee suu, enkä voi sietää eriarvoisuutta. Tuolla tapahtuu tosi kipeitä juttuja ympäriinsä kokoajan ja mun mielestä me voitais koittaa enemmän jeesata kaveria. Antaa, kun meillä on jotain annettavaa, olla paikalla muille ja ees kuunnella, jos ei muuta osata. Kierrättää sitä hyvää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva: Juho Rinne