Esittelyssä: Kirkkovene-yhtye herättää Ripsipiirakan hitit jälleen eloon

Mitjan ja Juhon mukaan vuonna 1999 perustettu Ripsipiirakka oli aikanaan Suomen kovin bändi, jonka laulut kertoivat suoraan elämästä. YouTuben kommenteissa näkyy esimerkiksi seuraavanlaisia kommentteja, joista varmasti välittyy bändin tärkeys: “Ärsyttää nää Ripsipiirakan biisit ku kaikki sopii mun elämään täydellisesti”. Suomesta ei kuitenkaan tällä hetkellä löydy toista vastaavaa bändiä, niinpä tribuuttibändi Kirkkovene syntyi.

Kirkkovene-yhtyeen muodostavat siis Mitja (laulu) ja Juho (muut soittimet + taustalaulut), joiden yhteistyö alkoi jo Juoksukaljat EP:ltä. Jäseniä yhdistää vuosia jatkunut intohimo punk rock- ja pop punk -musiikkiin (miehet ovat musisoineet mm. Juoksukaljat ja MadCraft -nimisissä kokoonpanoissa), sekä halu tehdä julkaisukelpoista materiaalia mahdollisimman nopeasti. Duo ei turhaan jaarittele ja halua tuhlata aikaa täydellisyydenhakuun sovitusten ja laulusuoritusten osalta, vaan yhtyeen mukaan päätökset tehdään heti. Kirkkoveneen mottona toimiikin: “Mitä nopeemmin, sitä nopeemmin”.

“Kaikista luonnollisin reitti oli edetä kronologisesti, joten ensimmäiseksi julkaisuksi päätyi Haluathan Mua. Kappale ei ole se Ripsipiirakan isoin hitti ja biisinäkin keskinkertainen, joten tuntui hauskalta idealta ottaa se ensimmäiseksi biisiksi”, yhtye kertoo tiedotteessaan.

Kirkkoveneen tuotantoon voit tutustua mm. alta nähtävän videon kautta.

Seuraa yhtyeen tulevaa taivalta myös Instagramissa sekä Facebookissa.


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.