Esittelyssä: Mahtipontinen ja rytmikäs pop-tulokas JOEM

JOEM, eli Johanna Mäkilä-Manninen, on Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijäksi ryhtynyt saksofonisti. Biisinteko alkoi nuoren naisen oman fyysisen ja henkisen kivun käsittelemisestä vuonna 2017. JOEMin musiikin keskiössä toimivat rehelliset, haavoittuvaiset ja voimaannuttavat sanoitukset.

“Musiikkini tarkoitus on yhdistää tarinankerrontaa isoihin soundeihin ja rytmiin. Karrikoidusti sanoen: aitous edellä, mutta massakulutukseen sopivalla tavalla. Tarkoituksena on tehdä aitoja ja voimaannuttavia biisejä, joissa on sisältöä. Kuten niissä biiseissä, joita itse kuuntelin kun oli vaikeaa”, Johanna kertoo.

Viime keväänä JOEM julkaisi ensimmäisen singlensä omakustanteena, ja alkoi samalla keikkailla bändinsä kanssa. Hän valmistui myös Pop & Jazz Konservatoriosta samana vuonna. Musiikin kehittäminen keikoilla sekä biisin teossa on ollut määrätietoista englannin yliopisto-opiskeluista ja työssäkäynnistä huolimatta, ja vaikka polku suuremman yleisön kuuluville on suurta kärsivällisyyttä vaativa, tunnistaa JOEMin yhdestä asiasta: sinnikkyydestä jatkaa.

Tänä viikonloppuna pääsimme kuulemaan naisen uutta tuotantoa 12. huhtikuuta julkaistun voimaballadin muodossa. Kappale kantaa nimeä Naive Heart ja single on saanut rinnalleen upean ja koskettavan musiikkivideon, jonka voit katsoa alta. Kappaleella vierailee JOEMin keikkakokoonpanossakin soittava Eetu Kinnunen.

Seuraa JOEMia Facebookissa, Instagramissa ja hähen omilla sivuillaan. JOEMin voit nähdä livenä seuraavan kerran 16. huhtikuuta F-musiikin Samettiklubi-illassa.

Kuvat: Senni Lätti


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.