European Fighting Challenge pyrkii saamaan vapaaottelun kaikkien saataville

Vapaaottelu, eli Mixed Martial Arts, on jatkuvasti kasvussa oleva kamppailulaji, joka leviää koko ajan isomman yleisön tietoisuuteen. Suuret ottelupromootiot (esimerkiksi UFC maailmalla, Cage suomessa) sekä Suomen omat kansainvälisesti menestyneet ottelijat ovat varmasti myös tuoneet monia uusia katsojia lajille.

Berlinissä huhtikuussa lanseerattu European Fighting Challenge on uusi vapaaottelupromootio, jonka tavoitteena on kasvaa Euroopan suurimmaksi ottelupromootioksi. Tämän EFC pyrkii saavuttamaan tarjoamalla eurooppalaisille huippuotteluita parhaaseen katseluaikaan. EFC haluaa tarjota katsojille otteluita niin kokeneilta huipputähdiltä kuin tutustuttaa uusia lahjakkaita lupauksiakin isolle yleisölle.

efc_mediatilaisuus1

Tomi Tauru on innoissaan Suomessa ottelemisesta. Taurun Kesä on mennyt otteluun valmistautuessa.

EFC pyrkii myös saamaan uusia katsojia ja lajinharrastajia tekemällä vapaaottelusta mahdollisimman helposti lähestyttävää sekä korostamalla vapaaottelun ainutlaatuisuutta urheilulajina. EFC:n toimitusjohtajan Jarno Kukilan mukaan lajin draama, yllätyksellisyys ja intesiteetti on vapaaottelun parhaimpia puolia. Tunnelma otteluilloissa on aivan omanlaisensa ja lajista vähemmän tietävätkin varmasti saavat tapahtumista paljon irti.

EFC:n ensimmäinen otteluilta järjestetään Espoossa, Metro Areenalla 1.10.2016. Suunnitteilla on myös jo kuusi tapahtumaa ensi vuodelle ympäri Eurooppaa, esimerkiksi Prahassa ja Kööpenhaminassa. Metro Areenan tapahtumassa on luvassa kovia suomalaisia sekä Euroopan tähtiottelijoita. Suomalaisista häkissä nähdään jo pitkän uran tehnyt Juho Valamaa, Suomeen palaava ottelija Toni Tauru, lajin pariin comebackia tekevä Tom ”Stoneface” Niinimäki sekä ammattilaishäkissä melko tuore kasvo Aleksi Mäntykivi.

EFC 1 ottelevat Toni Tauru sekä Tom Niinimäki

EFC 1:ssä ottelevat Toni Tauru ja Tom Niinimäki.

Mediatilaisuudessa olleiden Tom Niinimäen sekä Toni Taurun mukaan European Fighting Challenge 1 kannattaa lokakuussa tulla katsomaan sillä vapaaottelu on hienoimpia lajeja mitä on. He myös muistuttivat, että kaikki ottelijat riskeeraavat paljon ja tekevät hurjasti töitä uransa eteen, joten he toivovat, että ihmisiä saapuisi sankoin joukoin kannustamaan.

Lisätietoa EFC:stä ja sen tapahtumista löydät virallisilta verkkosivuilta ja Facebookista.

Teksti ja kuvat: Areta Santos