From Waste to Taste -hanke kerää rahoitusta hävikkiravintolan perustamiseksi

From Waste to Taste on hanke, joka pyrkii siihen, että mahdollisimman paljon ruokahävikistä käytettäisiin ensisijaisesti ihmisten ruokana, esimerkiksi ruoka-avun, ravintolaruoan, säilykkeiden tai muiden jatkojalostustuotteiden muodossa. Hankkeen ensimmäisenä askeleena olisi tarkoitus avata Helsinkiin hävikkiruokaravintola ja ruoankierrätyskeskus, joiden avulla tavoitetta saataisiin toteutettua. Projekti on voittoa tavoittelematon, ja kaikki sen tuotot käytetäänkin toiminnan ylläpitämiseen ja työllistämiseen.

Tällä hetkellä kauppojen ruokahävikki on Luonnonvarakeskuksen mukaan yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa, ja vain 10-15 prosenttia siitä lahjoitetaan ruoka-apuun. Myös hävikkiruoan ilmastokuormitus on suuri, sillä esimerkiksi suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 100 000 henkilöauton päästöjä.

From Waste to Taste -hankkeelle on myönnetty avustusta Euroopan sosiaalirahastosta, ja sen onkin tarkoitus työllistää etenkin maahanmuuttajia, työttömiä nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä. Sen lisäksi, että hanke siis taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan, pyrkii se samaan aikaan vähentämään työttömyyttä.

Mesanaatissa on myös avattu joukkorahoituskampanja, jonka avulla hanke kutsuu jokaisen halukkaan mukaan auttamaan From Waste to Taste –hävikkiruokaravintolan ja ruoankierrätyskeskuksen perustamisessa. Tukea voi antaa esimerkiksi ostamalla ennakkoon avajaisten aterialippuja, lounaslahjakortteja ravintolaan tai vaikkapa ystävänpäivälounaan yllätykseksi kavereille tai puolisolle! Tällä hetkellä kampanja on kerännyt noin puolet minimitavoitteestaan, joten jos asia kiinnostaa ja haluat kantaa oman kortesi kekoon, klikkaa itsesi tänne ja lue hankkeesta lisää!

From Waste to Taste -hankkeesta vastaavat Johanna Kohvakka ja Sini Suomalainen Rhea Solutions Oy:stä.

Alta löytyy myös video, jossa muun muassa kurkataan Amsterdamissa tälläkin hetkellä toimivaan, vastaavanlaiseen hävikkiruokaravintolaan.

Lähde: mesenaatti.me
Kuva: www.rhea.fi