Future Bass Festival teki historiaa Tampereella

Future Bass on pitänyt Tampereen elektronisen musiikin kulttuurin hyvässä nousussa, tuonut kansainvälisiä nimiä Suomeen ja täyttänyt Pakkahuoneen kokoisen tapahtuma-areenan täyteen lasereilla, bassolla ja tuhansilla juhlijoilla.

Heinäkuun viimeisenä lauantaina Ratinassa pidettiin Tampereen ensimmäinen elektronisen musiikin festivaali. Future Bass Festival järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä, mutta ei varmasti viimeistä kertaa. Onnekseni pääsin olemaan yksi näistä historiallista ensimmäistä kertaa todistavista juhlijoista.

futurebass_nero5

Future Bass Festivalin portit aukesivat lauantaina kello kahdelta, mutta kerkesimme siskoni kanssa vasta kolmen jälkeen paikalle, sillä olimme perjantaina olleet Future Bassin ja Tuhtimusiikin järjestämillä Pre Partyillä katsomassa freestyleräppiä. Festivaalialueella ei ollut juhlijoita paikalla vielä paljoa, mutta kaikki paikalla olleet olivat hymyssä suin ja molempien lavojen edessä oli kourallinen ihmisiä. Loput asiakkaista istuivat anniskelualueella, josta kuuli molemmille lavoille.

Ensimmäisenä menimme siskoni kanssa tanssimaan Zacharianin tahtiin ja fiilistelemään juuri esiin tulleen auringon loistetta. Aamulehden toimittajatkin huomasivat meidän iloiset tanssiliikkeet ja tulivat pyytämään pientä haastattelua. Zacharianin jälkeen menimme anniskelun puolelle katsomaan Ällän ja Taiston esityksen loppuun.

futurebass_allajataisto

Opaalin esitystä pääsimme seuraamaan aivan eturivistä ja saimmekin ikuistettua hauskan selfien, jossa hän poseeraa takanamme. Vaikka Future Bass Festival painoittui konemusiikkiin, oli Bassoradio-lavalla paljon kovia suomiräpin nimiä. Pääsimmekin Opaalin jälkeen nauttimaan Heikki Kuulan esityksestä.

futurebass_miejasisko

Menimme Future Bass -lavan eteen tamppaamaan hetkeksi Orkidean tahtiin, kunnes jalkamme eivät enää antaneet kantaneet. Puolessa välissä keikkaa menimme takaisin anniskeluun kuuntelemaan SMC Hoodratsin jätkien biisejä, ja nostalgia sai käsikarvat nousemaan pystyyn. Yksi lempiesiintyjistäni Future Bass Festivaleilla oli joko Juju tai Tuhti Live, jonka kokoonpanossa vaikutti monia eri räppäreitä, ja jonka esitykseen oli saatu mukaan myös freestyleräppiä.

futurebass_muu

Tuhti Liven jälkeen ehdimme hetkeksi istahtaa ja levähtää, ennen kuin menimme katsomaan pääesiintyjää Nero DJ:tä, joka räjäytti festivaalikansan tajunnan. Neron jälkeen taivaalla räjähteli myös kirjaimellisesti – en tarkoita välillä jymissyttä ukkosta, vaan spektaakkelimaista ilotulitusta.

futurebass_ilotuli16

Emme millään jaksaneet siskoni kanssa mennä festivaalien jatkoille tai seuraavana päivänä järjestetylle Future Bass Festival -risteilylle, vaikka molemmat houkuttelivatkin kovasti. Tämä kokopäiväinen juhliminen vei meiltä molemmilta mehut täysin. Oli aivan mahtava päivä ja aion varmasti mennä ensi vuonnakin uudestaan!