Ghost houkutteli rankkasateet ja ukkosen Tuskaan

Eilen saimme nauttia Tuskassa Suomen todellisesta kesästä! Alkupäivä oli niin aurinkoinen ja kuuma, että en ihmettele jos useampikin juhlija on vaihtanut ihonväriään pirtsakan punaiseksi. Lauantaina Suvilahteen oli rantautunut selvästi perjantaita enemmän väkeä ja keski-ikäkin oli hieman laskenut. Tuskan lauantai olikin loppuunmyyty ja se keräsi yhteensä 11,000 raskaan musiikin ystävää yhteen.

DSC_9973 copy

Itse aloittelin päiväni reippaasti Turmion Kätilöillä, jonka tahdissa sai venyteltyä paikat auki päivän rientoja varten. Hyvin verryteltynä jaksoikin syödä ja hemmottelin itseäni elämäni ensimmäisen kerran Papasin BBQ-herkuilla, ja kyllä kannatti. Taivaallista, ja piti nälkää todella hyvin!

DSC_9963 copy

Päätoimittajallemme oli päivän kohokohtana ehdottomasti rässilegenda Anthrax, joka toi päälavalle huikean energiatason lisäksi tuutin täydeltä hittejä ja uutta musiikkia. Ikä ei näytä vaivaavan vielä näitä hevareita sitten ripaustakaan.

DSC_0208 copy

Scott Ianin riehakas pomppiminen ja Joey Belladonnan veikeä ilmeily yleisön kanssa toi lisäenergiaa itse kuvaajaankin lavan edessä! Vaikka bändi onkin jo lähes fossiilin tasolla mitä bändeihin tulee, jaksaa yhtye silti tuoda kerta toisensa jälkeen myös nuorta sukupolvea keikkayleisöön.

DSC_0254 copy

Iltaa kohti taivaalle alkoi kertyä tummaa pilveä, joka satoi paikoitellen hyvinkin reippaasti alas. Kieltämättä sade antoi kuitenkin upean efektin illan pääesiintyjän, Ghostin, show’hun. Ihmiset lauloivat mukana litimärkinä konfettien ja Ghost-seteleiden sataessa myös taivaalta Papa Emerituksen kuvalla höystettynä. Setelit olivat tottakai 666:n arvoisia, mutta yksiköstä ei ole tietoakaan. Itselleni en valitettavasti yhtäkään seteliä saanut. Papa piti yleisöä hyvänään opettamalla biologiaa ja puhumalla uskonnosta pilke silmäkulmassa.

DSC_0443 copy

Itse odotin illan keikkaa kovasti ja kannatti odottaakin. Ainoa harmi oli se, että bändi lopetti 6 minuuttia ennen aikojaan, ja luulen, että moni muu fani itseni lisäksi olisi mielellään kunnellut vielä lisää. Olisin ilahtunut kovasti If You Had Ghost –kappaleesta, mutta kyllä oli upeaa kuulla monen tuhannen ihmisen laulavan Year Zero ja He Is -kappaleita Papan johdolla.

DSC_0417 copy

Saunaan emme tälläkään kertaa ennättäneet, mutta tänään on uusi päivä!

Lue myös: Ei väliä auringosta: Tuskan ensimmäinen päivä vietettiin Behemothin kanssa synkistellen teltassa

Teksti: Natte Kusnezov ja Nelly Tatti

Kuvat: Nelly Tatti