Gojira loppuunmyydyllä The Circuksen keikalla

Viime sunnuntaina saatiin nauttia lepopäivästä poikkeuksellisen levollisella tavalla, ainakin jos kysytään raskaamman musiikin ystäviltä. Magma-kiertuellaan oleva Gojira poikkesi Helsingin The Circuksessa viihdyttämässä metallikansaa, lämppäreinään yhdysvaltalaiset yhtyeet Car Bomb ja Code Orange. Vuonna 2016 julkaistu Magma-levy ei ole sitä perinteistä Gojiraa, mutta on silti saanut varsin hyvän vastaanoton maailmalla. Minä kuulun siihen vähemmistöön, joka ei ole levystä vakuuttunut ja mielenkiinnolla odotin tulevaa keikkaa.

Gojira_12

Jytinän aloitti minulle tuntematon Car Bomb. Lavan edessä ollessani en saanut musiikista mitään tolkkua ja tuplabasarit jytisivät niin, että pelkäsin sisuksissani jonkin poksahtavan. Musiikki oli mielestäni liian kovalla, tai sitten olen tulossa vanhaksi. Siirryin kauemmas lavasta niin, että tunsin taas sydämen sykkeen rinnassani – huh elossa vielä. Lämppärinä Car Bomb kuitenkin onnistui ja sai jopa nostettua hien pintaan.

Car Bomb_02

Code Orange oli minulle positiivinen yllätys. Tämä metalcore-yhtye soitti myös kovaa, mutta sentään häiritsemättä sisuksiani. Huomioni vei poikien kanssa lavalla riehuva ja kitaraa soittava tyttö, Reba Meyers. Päässäni pyöri koko rallin ajan vain kysymys ”Minkä ikäinen tuo tyttö oikein on?”, enkä tiedä tätä kirjoittaessanikaan vielä hänen ikää. Valehtelematta tyttö näytti 17-vuotiaalta, mutta ikähän on vain numero. Reba Meyers ei jäänyt muiden varjoon, vaan bändi oli selkeästi yhtenäinen. Minusta tuli fani!

Code Orange_08

 

Vihdoin ja viimein lavalle astuu Gojira, itsevarmana ja tietäen, että Suomessa on tunnollinen fanijoukko. Se on tullut todistettua jo monilla festareilla, muun muassa Tuskassa ja Sonispheressä, joissa tämä ranskalainen bändi on vieraillut. Musiikki oli juuri sopivan kovalla, eikä mikään ääni tullut ylitse muiden. Loppuunmyyty The Circus oli todella täynnä, ja vaikka minulla on pituutta 174cm jäin silti miesvaltaisen yleisön taakse, enkä juuri mitään nähnyt. Minulle aika tuntemattomien Magma-levyn biisien joukkoon mahtui onneksi niitä vanhojakin helmiä, kuten L’enfant Sauvage, josta muukin yleisö näytti olevan kovin kiitollinen. Keikka oli aikalailla sellainen kuin ajattelinkin olevan. Veto oli tasaisen varma ja settilista monipuolinen. Gojira on niitä harvoja bändejä, jotka kuulostavat lavalla samalta kuin levyllä.

Gojira_10

Katso kattava galleria keikasta täältä.

Teksti ja kuvat: Jessica Johanson