Haastattelussa Sana: Puhun suoraan asioista enkä kiertele

Näin otetaan homma haltuun! Maineeseen matkalla oleva suomalainen artisti Sana otti toimitukseemme yhteyttä ja kysyi voisimmeko tehdä hänestä samankaltaisen haastattelun, kuin Eetusta. Tottakai me voitiin, ja tässä se nyt on! Nyt puhuu Sana.

Kuka sä olet? Ja mitä sä teet?

Sanna Rönnberg, eli Sana, oululainen artisti. Oon tehnyt musiikkia teinistä asti, mutta vasta nyt pari vuotta ammattimaisemmin tuottajan myötä.

Mitä tää sun musiikki on?
– Mun musiikki yhdistää urbaania poppia ja räppiä, suorasanaisella tyylillä.

Mistä sä pidät elämässä?

– Rakastan musiikkia, sen tekemistä ja esittämistä. Oon onnellinen mun puolisosta, kissoista, kodista ja ystävistä. Liikunta tuo hyvää fiilistä, luonto piristää mieltä ja iloiset ihmiset antaa positiivista virtaa. Kesä on ihanaa aikaa ja jäätelö on niin parasta!

Minkä takia oot niin pirun asenteikas?

– Heh, siinäpä kysymys. Luulen, että jossain vaiheessa vaan lakkasin välittämästä siitä, mitä ihmiset sanoo tai ajattelee musta. Se on tosi vapauttavaa. Oon kuullut urani aikana niin paljon paskaa, ettei mikään oikeastaan enää edes yllätä mua. Puhun suoraan asioista, enkä kiertele, sitä tyyliä joko vihaa tai rakastaa. Mä oon mä, en pyytele sitä anteeksi.

Minkälainen tie sut on tuonut siihen missä olet juuri nyt?

– Äänittelin ekat biisini teini-ikäisenä espoolaisena. Homma poiki nopeasti keikan Pudasjärvelle – ja vähän niinkuin jäin sille reissulle tänne pohjoiseen. Alkoholiongelma varjosti elämääni vuosia, enkä ole todellakaan kulkenut sitä helpointa tietä. Epätoivo on vallannut monesti, mutta aina sieltä pohjalta on noustu. En ole katkera – eletystä elämästä saa aitoja fiiliksiä musiikkiin ja pystyn auttamaan muita kokemuksieni kautta. Raitistumisen jälkeen löysin tuottajaksi huikean Vesa “Veli Hiidenmaa” Lappalaisen, joka nosti mun musiikin ihan uudelle tasolle. Oon maailman onnellisin, että Vesa tekee tätä juttua mun kaa. Se on ollut ratkaisevin asia urani kannalta.

Sano joku loistava biisi.

Chisun Sama nainen.

Mitä sä pelkäät?

– Pelkään koiria. Vaikka tykkään niistä, pelkään niitä. Enemmän kuitenkin pelkään ukkosta ja pimeää.

Koirat vai kissat?

– Oon niin kissatäti. Niskaankin on tatskattu “crazy catlady” ja neljä tassua meidän neljän kissan kunniaksi. Kissojen seikkailuja voi seurata instagramissa täältä.

Tunnetko saaneesi äänesi kuuluviin meidän yhteiskunnassa?

– Olen puhunut paljon päihteettömyyden puolesta, ja sitä sanomaa haluaisin tuoda isommin esille. Oon siis raitistunut alkoholisti, nyt neljättä vuotta täysin absolutisti.

Minkä takia halusit, että susta tehdään haastattelu?

– Osasin odottaa erilaisia kysymyksiä, ja sitä myötä faneille sellaisia vastauksia, mitä he eivät välttämättä ole lukeneet ihan jokaisesta lehdestä. Jokainen haastattelu on aina myös mahdollisuus tavoittaa uusia kuuntelijoita, joiden tavoittaminen omakustanteena on todella haasteellista.

Onko sulla tarpeeksi rahaa elämiseen? Onko sulla kaikki hyvin?

– Rahaa on aina tarpeeksi elämiseen, mutta olisihan se kivaa, että sitä olisi vähän enemmän. Oon kunnon kenkäfriikki ja niihin menee aika pitkä penni. Elämässä on kaikki hyvin: asutaan miehen ja kissojen kanssa rivitaloasunnossa, joka ostettiin viime kesänä. Ihanaa, kun on oma piha!

Onko tää sun ammatti? Jos ei, niin mikä se on?

– Aika kokopäiväinen muusikko sitä tätänykyä on, mutta lisäksi teen töitä karaokejuontajana.

Rakastatko?

– Rakastan tietenkin. Rakastan maailman eniten mun miestä, isää ja kissoja. Rakastan myös musiikkia, liikuntaa ja hyvää ruokaa.

Missä sut voi nähdä livenä?

– Tehdään tällä hetkellä tanssijoiden kanssa meidän uutta keikkashow’ta, joka valmistunee syksyksi. Toivottavasti sitten päästään keikkailemaan kunnolla. Voit seurata treenejä instagramissa.

Sanan meininkeihin voit tutusta lisää Facebookissa, Instagramissa, sekä virallisilla nettisivuilla. Kuuntele alta myös Sanan single Asshole.

Mikä saa sun sydämes sykkimään?

– Musiikki.

Kuvat: Isabel Andersson