Hartwall Arenalla juhlittiin Backstreet Boysin 26-vuotista taivalta nostalgisissa merkeissä

Helteisenä alkukesän keskiviikkona suuntaa Helsingin Hartwall Arenalle toinen toistaan tyylikkäämpää keikkakansaa. On Backstreet Boysin DNA World Tour -kiertueen Helsingin konsertin aika ja tunnelma Pasilan ja Hartwall Arenan välisessä tunnelissa on käsin kosketeltavaa.

26-vuotisen taipaleensa “poikabändinä” tehnyt viisikko takoo edelleen mukaansatempaavia hittejä aivan kuten pastellinsävyisellä 90-luvullakin. Nuorempaakin kuulijakuntaa on eksynyt mukaan vuosien varrella, mutta Helsingin keikka koostui tällä kertaa pääsääntöisesti jo yli 20 vuotta Backstreet Boyseja, eli BSB:tä, seuranneista faneista, ja areenalle heitä kertyikin huimat 12,000 silmäparia.

Varoitus! Seuraavaksi seuraa paljon aiheellista ylistystä niin biisien remixeistä, koreografioista, valoshow’sta, pyrotekniikasta kuin yleisöstä. Tämä keikka nimittäin meni ihan heittämällä oman listani ykköseksi. Ilta oli aivan älyttömän hienosti karsittu kasaan vanhoista klassikkohiteistä aina viimeisimmän DNA-albumin biiseihin asti. Remixit olivat jotain niin maagista ja freesiä keikoilla, että sanat loppuvat kesken.

Backstreet Boys tunnetusti osaa tanssia tiensä naisten sydämiin, ja miesten karisma lavalla on jotain aivan käsittämätöntä. Heistä huokuu edelleen ilo olla lavalla, sekä sielunveljeys toisiaan kohtaan. On mahdotonta sanoin kuvailla, kuinka hyvin he edelleen tanssivat, laulavat, nauravat ja vitsailevat lavalla keskenään. Se on pakko kokea itse paikan päällä.

En muista milloin olisin viimeksi hymyillyt ja nauranut keikalla niin paljon, että sydämeni tuntuu pakahtuvan onnesta. Huh, kuulostaapa tämä teksti varsinaiselta fanitytön ylistykseltä. Totuus on kuitenkin se, että vaikka Backstreet Boyseja olenkin lapsesta asti fanittanut, tanssinut koulun diskon hitaissa I Want It That Way’n tahtiin silloisen ihastuksen kanssa ja noin yleisesti ottaen saanut aivan liian epärealistisen kuvan miehistä – kiitos BSB:n – en silti ole se fanaattisin fani. Ja silti Hartwall Arenalla heitetty keikka jättää minut edelleen sanattomaksi, vieno hymy naamalla ja kylmät väreet pitkin selkäpiitä.

Sain kuulla kaikki lempikappaleeni koko BSB:n pitkältä uralta, aina niistä ala-asteen diskoajoilta (mm. I Want It That Way, Show Me The Meaning, As Long As You Love Me) teini-iän murheisiin (Dont Want You Back, Incomplete)  ja nyt jo aikuisuuden rakkauden pulmia puiviin kappaleisiin.

Viimeiseksi haluan sanoa kaikille teille, jotka olette koskaan kuunnelleet Backstreet Boysia, tykkäätte tanssia tai muuten vain keikoilla käydä – tämä kiertue oli se, mihin kannattaa rahat laittaa. Illan show oli kaikkea ja vielä enemmän mitä saattoi toivoa ja rahalleen sai enemmän kuin vastinetta! Kiitos ja kumarrus, tätä iltaa en unohda koskaan.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Kuvat: Nelly Tatti


Markkinoinnin kandi, pamu, jonka intohimoina ovat mm matkailu, tapahtumatuottaminen, DIY-projektit ja musiikki. Elämän tehtävä: jakaa suomalaisen sisun ilosanomaa, hyvää karmaa ja rakkautta ympäri maailmaa