HeartBeats kysyi ja Ilosaari vastasi – lue gallup festareilta

Ilosaarirock 2016 taputeltiin päätökseen sunnuntaina, kun viimeisenä esiintyjänä ollut Volbeat saatteli huiman joukon ihmisiä takaisin kotiin odottamaan seuraavan vuoden festarointia. HeartBeats pysäytti paikan päällä muutaman osallistujan ja kysyi heiltä, mikä saa heidän sydämensä sykkimään Ilosaarirockille.

Ensimmäinen haastateltavani oli Anssi (kuvassa vasemmalla), joka oli ystävänsä Aten kanssa samaa mieltä siitä mikä sai heidät rokkiin tänäkin vuonna:

-Rento meininki, ja aina tulee vastaan tuttuja, kun alueella seikkailee, kertoi Anssi. Atte oli samaa mieltä siitä, että tunnelma on ehdottomasti esille nostettava asia:

-Tunnelma on lämmin ja ihmiset on toisilleen ystävällisiä. Ikinä ei ole mitään pahaa käynyt, eikä se oikein edes kuulu Ilosaareen.

Anssi summasi kaksikon ajatukset lyhyesti ja ytimekkäästi: “Mikäs täällä ollessa, täällä vain on kivaa.”

anssi_atte

Rokkialueen ulkopuolella kävi myös vilske ja vilinä – rokkilippua vailla olevat sekä festarialueelta huilaamaan tulleet musiikin ystävät kokoontuivat suuriksi ystäväjoukoiksi. Ilosaarirock kerääkin ystäviä eri puolilta maata ja maailmaa yhteen, vaikka muutoin Joensuussa ei tulisikaan käytyä niin usein.

Ari (vas.) sekä Severi (oik.) tiivistivät parhaat puolet kahteen asiaan:

-Kalja ja ihmiset.

ari_severi

Sanna oli muuttanut Järvenpäästä Joensuuhun opiskelemaan, ja oli nyt ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa. Ihastuttava neito huokui iloisuutta ja sanoikin, että yksi niistä syistä, joka sai hänet lähtemään rokkiin on sen nimi. Sana “ilo” Ilosaarirockin nimessä kulminoituikin Sannassa hienosti. Ei siis ihmekään, että hän oli löytänyt tiensä festareille.

sanna

Mauri (Joensuussa tunnettu Karate-Maurina) on konkarikävijä Ilosaarirockissa. Hän on käynyt rokeissa jo monen kymmenen vuoden ajan, ja on lisäksi ollut töissä rokkiviikon ohessa pyörivässä Popkatu-tapahtumassa. Mauri totesi Ilosaaressa parasta olevan se, että ihmisiä tulee kaikkialta Suomesta kaikkein parhaimmille festareille. Lisäksi hän halusi korostaa Ilosaarirockin monipuolisuutta:

-Useat festarit on suunnattu jollekin tietylle ryhmälle tai musiikkityylille, Ilosaarirockissa nämä kaikki kohtaavat ja sulautuvat yhteen.

karatemauri

Lopuksi sain haastatella vielä Leenaa ja Marjutia. Kumpikin on käynyt rokissa useasti, Leena kahdeksan ja Marjut kymmenen kertaa.

-Hyvä fiilis on tärkeä sekä se, että tämä on oman paikkakunnan tapahtuma, summaavat naiset ajatuksiaan rokista.

leena_marjut

Otsikkokuva: Arttu Kokkonen / Ilosaarirock 2015