HeartBeats x Delunabarber: Katsaus miesten syksyn ja talven hiustrendeihin

Julkaisimme keväällä artikkelisarjan miesten kevät/kesä -hiustrendeistä ja nyt onkin vuorossa katsaus syksyn ja talven miesten hiusmuotiin. Toimituksemme ryhtyi jälleen yhteistyöhön Groom Hideout -liikkeessä työskentelevän parturi Natalian sekä valokuvaaja Matias Kolpon kanssa. Ensimmäisessä osassa meillä on myös ilo esitellä kotimainen Rosvo Society -yhtiö, jonka intohimona on tehdä kovalla ammattitaidolla ja laadusta tinkimättä upeita nahkatakkeja.

Rosvo Societyn tuotekehitys ja konseptointi aloitettiin loppuvuodesta 2014. Materiaaleina takeissa käytetään yleisimmin italialaista lampaannahkaa, suomalaista ja ruotsalaista peurannahkaa sekä suomalaista hirvennahkaa. Vetoketjut ovat käsin viimeisteltyjä ja ne tulevat Italiasta 130-vuotiaalta yritykseltä. Takit henkivät rock’n’roll-asennetta ja ovat erinomaista räätälityötä. Rosvo Society on onnistunut luomaan oman leimansa nahkatakkeihin. Yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä ja todella siistejä, eikä niitä löydy ihan mistä tahansa takista.

groom-rosvo-86

Keep it fresh – Älä pelkää kokeilla uusia tyylejä

Yleensä parturi osaa ehdottaa jotain asiakkaalleen sopivaa. Muuten sama leikkaus voi joskus tuntua ihan erilaiselta, kun sen viimeistelee eri tavalla, tai kun siihen lisää vaikka vahvistetun jakauksen. Jos olet miettinyt jotakin uutta, niin havainnollistavat kuvat auttavat myös. Kun näet jossakin kuvan sellaisesta mallista, josta itse tykkäät, niin näytä se rohkeasti parturille. Kuvat auttavat luomaan yhteisen vision, jos pelkäät ettet osaa selittää ideaasi, tai ettei parturi oikein saa ajatuksestasi kiinni.

groom-rosvo-81

groom-rosvo-77

Voit esimerkiksi kokeilla rohkeasti vaikka ihan nollasta lähtevää feidiä. Jätä sivut ja niska hieman pidemmäksi. Jos sinulla on luonnonkihara tukka, emme suosittele suoristamaan sitä. Jos haluat kasvattaa pidempää reuhkaa, ei kannata jättää parturissa käyntiä kuitenkaan väliin, vaan käy säännöllisesti siistimässä sivuja ja niskaa. Niskan tulisi antaa kasvaa vasta ihan viimeisenä. Parturin pahin painajainen on näky kasvatusprojektista, jolle ei ole tehty mitään.

groom-rosvo-130

groom-rosvo-132

Parturissa olisi hyvä käydä noin 2-5 viikon välein mallista riippuen

Jos sinulla on todella lyhyt malli tai lyhyet sivut ja niska, ja haluat pitää sen koko ajan freesinä, kannataa parturissa käydä useammin. Parturissa voi ihan hyvin käydä vaikka kahden viikon päästä leikkauksesta siistimässä vain sivut ja niskan, pääliosa siinä ajassa ei yleensä ole vielä häiritsevän pitkä. Tällä tavalla pidät leikkauksen koko ajan edustavana, eikä yllättävät juhlat tai muut menot aiheuta pähkäilyä parturiin ehtimisen puolesta. Voit myös heti parturikäynnin päätteeksi varata uuden ajan, jolloin varmistat jo etukäteen, että saat juuri sinulle sopivan ajan.

groom-rosvo-63

groom-rosvo-107

Teksti: Natalia De Luna Montas & Nelly Tatti

Hiukset ja stailaus: Natalia De Luna Montas

Kuvat: Matias Kolppo

Takit: Rosvo Society