Hellepäivän varalle – Tee itse mehujäitä ylijäämähedelmistä

Tätä reseptiä tehdessä ja kuvatessa elettiin Suomessa vielä hellepäiviä, mutta onneksi voimme olla varmoja, että niitä on tulossa vielä rutosti lisää – joskus. Kesähelteiden inspiroimana päätin ostaa Clas Ohlsonilta mehujäämuotit, sillä halusin muotit joissa olisi muovin sijaan puutikut antamaan autenttisempaa tunnelmaa. Olin lähdössä pidemmälle matkalle, joten jääkaappi oli tyhjennättävä sitä ennen erilaisista hedelmistä, jotka olisivat muuten ehtineet mennä pilalle. Tästä syystä oma reseptini onkin täysi sillisalaatti! Mehujäiden tekeminen on kuitenkin maailman helpointa, joten tässäkään ei pahemmin tarvita sen erikoisempia ohjeita.

Oma lähtökohtani oli seuraavanlainen: Jääkaapista löytyi appelsiini-mangomehua, minttua, granaattiomenaa, vesimelonia, appelsiini, limeä sekä passionhedelmä. Tässä kohtaa voin sanoa, että koska tein näitä ensimmäisen kerran, en ollut yhtään varma lopputuloksesta. Näin jälkeenpäin en suosittele laittamaan vesimelonia appelsiinimehun kanssa. Spriten kanssa se saattaisi jopa toimia!

20160524_161338

Tein yhteensä kuusi mehujäätä, joista kolmeen laitoin yhtiä hedelmiä ja toiseen toisia. Kaikissa mehujäissä oli kuitenkin samaa mehua.

20160524_162907

Alkuun leikkelin eri hedelmien paloja ja ripottelin niitä mehujäämuotteihin. Sitten vasta lisäsin itse mehun, jottei se lentäisi yli muottien.

20160524_163103

Kannet kiinni ja pakkaseen! Jätin itse mehujäät pakkaseen yön yli.

20160525_113151

Vinkkinä vielä: Jos et saa mehujäitä heti irti muoteistaan, kannattaa kostuttaa pieni keittiönpyyhe kuumalla vedellä ja ympäröidä irroitettava mehujää pyyhkeellä hetkeksi. Näin mehujäät eivät ehdi sulaa liikaa, ennen kuin ne saa irroitettua!


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.