Helsinki Fashion Week – Parhaat Palat

Helsinki Fashion Weekiä vietettiin toistamiseen elokuun vaihteessa. Viiden päivän ajan kauniissa Suomenlinnassa järjestetty tapahtuma toi yhteen lupaavimpia suunnittelijoita ympäri maailman – niin Aasiasta kuin Suomestakin.

perjantai_sergeybondarev_011

Näytökset oli jaettu Lentokonehalliin ja Myllysaliin, joista molemmat ovat hyvin boheemeja ja karunkauniita tunnelmaltaan.

perjantai_sergeybondarev_010

Alta löydät toimituksemme poimimat parhaat palat ja pienet esittelyt suunnittelijoista.

Ensimmäisenä valintanamme on perjantain illan päättänyt venäläinen Sergei Bondarev, joka toi Lentokonehalliin eloa niin vaatteilla kuin mallien meikeillä. Mahtavan värikkäät “sotamaalaukset” sopivat hyvin vaatteiden henkeen. Suunnittelija oli keskittynyt erityisesti printteihin ja hempeisiin väreihin – ja vaikka asut saattavat ensisilmäyksellä näyttääkin aika rajuilta – ovat kaikki allekirjoittaneen mielestä mahdollista yhdistää niin arkipäiväiseen kuin toimistopukeutumiseenkin.

Toisena valintanamme on lahjakas Marita Huurinainen, jonka sydäntä lähellä on erityisesti luonto ja luonnon meille antamat ainekset. Marita ei halua luoda mitään huonolaatuista, vaan hänen vaatteensa on tehty kestämään – jopa kantajan koko eliniän. Maritan teokset asuista kenkiin veivät oman sydämeni kyllä kokonaan.  Osaan nähdä mekkojen, hameiden, paitojen ja housupukujen sopivan niin arkeen kuin juhlaankin. Myllysali toi vaatteet kauniisti esiin valaistuksen ja boheemin ympäristön avulla.

Viimeisenä erityismaininnan saavat toimituksemme sydämet selvästi vieneet, ihanat Teemu Keisterin hupparit. Nämä ovat niin herkkuja! Tytöt olivat niin energisiä – itsellä tuli ihan Victoria’s Secretin esitykset mieleen. Tämä oli ehdottomasti oma lempparini – juuri energisen shown ja vaatteiden vuoksi!

Ehkä eniten odottamamme turkkilainen Zeynep Tosun ei valitettavasti pettymykseksemme päässyt paikan päälle maassa vallitsevien levottomuuksien vuoksi. Odotan kuitenkin innolla jonain päivänä näkeväni tämän taitavan suunnittelijan luomuksia.

perjantai_sergeybondarev_009

Kaiken kaikkiaan Helsinki Fashion Weekistä jäi hyvä maku suuhun – pienistä sekaannuksista huolimatta. Odotankin innolla  ensi vuotta ja erityisesti suunnittelijakatraan julkaisemista. Mielestäni kansainväliset suunnittelijat sopivat hyvin suomalaiseen ympäristöön ja onkin hienoa nähdä millaisessa miljöössä Helsinki Fashion Weekiä ensi vuonna juhlitaan.

Kuvat: Nelly Tatti ja Adi Dobrin

Save

Save