Helsinki Ink toi jälleen yhteen tatuointitaiteilijat ja ihotaiteen ystävät – katso kuvagalleria

Viime viikonloppuna Kaapelitehtaalla järjestettiin 23. kerran Helsinki Ink -tatuointimessut. Allekirjoittanut kävi tohinan keskellä ottamassa isohkoa kuvaa suomalaiselta Ilari Mustalta Krunikan Leimasta. Vaikka suomalaiset studiot olivat hyvin edustettuina, myös vierailevia artisteja oli tullut messuille muun muassa Ruotsista, Espanjasta ja jopa Japanista ja Mexicosta asti.

tatskamessut_adidobrin_08

Astronomisesta hinnastaan huolimatta messut olivat hintanssa väärti. Oli taidenäyttelyä, tatuointitietäjiä, jotka osasivat kertoa tatuoinnin historiasta, musiikkia ja kilpailuja. Tapahtumaa juonsi luonnollisesti Suomen tatuoinnin kummisetä ja maailman ihanin Pete Voutilainen One Eye Tattoo Studiosta.

tatskamessut_adidobrin_04

Monet odottavat messuja koko vuoden, ja ajat ovat yleensä buukattuja jo monta kuukautta etukäteen. Joskus yhteen tatuointiin voi mennä jopa kokonainen päivä. Itse istuin tatuoitavana vajaat 10 tuntia, joista viimeisenä tuntina hoettiin “kaljaakaljaakaljaakaljaa”, koska kipu yltyi jo niin pahaksi.

tatskamessut_adidobrin_12

Messujen ansiosta ei tarvitse matkustaa kauas, jos mieluinen artisti asuu toisessa maassa. Monet eri tatuoimisen tyylisuunnat ja erikoistumiset tekevätkin messuista tapahtuman, jota ei kannata missata. Suomessa järjestetään useampiakin tatuointimessuja, mutta Helsinki Ink on ‘Se Iso’. Suosittelen messuja kaikille tatuoinneista kiinnostuneille!

Seuraava Helsinki Ink järjestetään 6. – 8.4.2018! Katso myös alta videokooste tapahtumasta.

Teksti: Malin Blomqvist

Kuvat: Adi Dobrin


Visuaalisen viestinnän monitaitaja, jonka bravuuri löytyy valo- ja videokuvauksen parista. Kansainvälisyys, globaalinen maailmankuva ja uudet ilmiöt inspiroivat minua. Harrastuksiini kuuluu rullalautailu, uinti ja taide. Nautin kesän tuomasta valosta!