Hikinen yleisö tamppasi Brennan Heartin tahdissa The Circuksessa

Elektroniseen musiikkiin keskittynyt keikkajärjestäjä Clublife juhli 3-vuotissyntymäpäiviään viime lauantaina parhaalla mahdollisella artistilla, Brennan Heartilla. Suosittu hardstyle-akti on käynyt Suomessa hyvin tiheään tahtiin viimeisen muutaman vuoden sisään eikä suotta, sillä nöyrä mies vetää klubit täyteen hyväntuulista väkeä tanhuamaan nopeatempoisen musiikkinsa tahdissa.

506A1221

“DJs these days, they wanna be a rockstar / The motherfucking idiots that can’t play the guitar”, lauletaan Brennan Heartin vuonna 2009 julkaistussa kappaleessa Rockstar DJ. Kukapa olisi silloin vielä uskonut, että pian tanssimusiikista tulisi yhtä iso trendi kuin mitä se oli 90-luvulla. Toisin kuitenkin kävi, ja vielä muutama vuosi sitten Suomessa hardstyle sai nauttia underground-tittelistään. Nyt tyylisuuntaus on kuitenkin noussut myös Suomen klubeille hyvinkin tunnetuksi, ja hardstyle-keikat ovat aina lähes loppuunmyytyjä. Tästä suuri kiitos muun muassa Clublifelle, joka jaksaa puskea taitavia DJ’tä tänne kylmään pohjoiseenkin. Myös Brennan Heart eli Fabian Bohn elää nyt edellä mainitun kappaleen roolia todeksi, ja miehen ylistämisestä ei meinannut tulla loppua yleisössä Circuksen keikalla.

506A1296

Mikä Brennanissa miellyttää eniten allekirjoittanutta on se, että kyseisen aktin keikoilla saa nauttia todella laajasta hardstylen alalajien valikoimasta. Vaikka mies keskittyykin nykyään enemmän euforisen hardstylen tuottamiseen, saa keikoilla silti nauttia myös vanhemmasta tuotannosta sekä rawstylen ja hardcoren sekoituksista. Itselläni on laaja musiikkimaku noin ihan ylipäätänsä, joten toivon monipuolisuutta myös hardstyle-keikoilta, koska kyseinen musiikki alkaa omaan korvaan puuroutumaan liian helposti, jos ei vaihtelua settilistalta löydy tarpeeksi. Brennanin yhteistyöt muun muassa Zatoxin kanssa ovat minulle suurta herkkua, ja viimeistään God Complexin ja Fight The Resistancen aikana odotin, että jossakin päin klubia aukeaisi moshpit, johon voisi mennä purkamaan energiaansa. Taisin unohtaa, että nyt ei oltukaan metallikeikalla!

506A1321

Moshpitin puutteesta huolimatta viihdyn aina Brennanin keikoilla, ja toivottavasti mies saadaan kesällä taas Suomeen. Vaikka olenkin nähnyt artistin jo kolmesti, ei kyllästymisen tunnetta tule keikoilla koskaan. Päinvastoin, Brennanin settilista antaa  pakokeinon harmaasta arjesta ihanien melodioiden avulla, joilla mies maalaili ainakin omaan päähäni rauhoittavaa sielunmaisemaa, jossa istuin viileällä ruohikolla auringonlaskua katsellen, pieni tuulenvire hiuksillani.

506A1223

Teksti: Nelly Tatti

Kuvat: Jani Kormu