Huolehdi auringon päivettämästä ihosta jo ennen rannalle lähtöä

Kesän aurinkoon ja ulkomaan rantareissulle kannattaa valmistautua jo hyvissä ajoin ennen rannalle lötkähtämistä, sillä nopeat muutokset säässä sekä auringon ottaminen kuivattavat ihoa radikaalisti, vaikka käyttäisikin suojakertoimia. Siksi ihoa kannattaakin kosteuttaa päivittäin ja kuoria laadukkailla kuorinta-aineilla suunnilleen kerran viikossa – ei kuitenkaan liian usein. Hyvin kosteutettu iho takaa kauniin päivetyksen ja vähemmän kuoriutuvan ihon, jos aurinkoa malttaa ottaa hillitysti. Palanut iho ei ole kaunis ja se karisee hetkessä pois. Auringon ottaminen kannattaakin aloittaa pikku hiljaa, noin 15-30min päivässä aluksi, ennenkuin suunnittelee nukahtavansa aurinkotuolille koko päiväksi. Liikaa aurinkoa saanut iho myös ryppyyntyy nopeammin iän myötä, samoin kuin kuiva iho, sillä ihon täytyy jatkuvasti tehdä töitä uusiutuakseen.

Testasin, millaisia tuloksia saan aikaan ihollani, jos huollan sitä luontaisella FLOW-kosmetiikalla päivittäin ennen ulkomaille lähtöä, siellä ollessani sekä sieltä palattuani. Lemppareikseni muodostui luomu sheavoide, hamppuvartalovoide sekä vanilija-appelsiini-himalajansuola -kuorintavoide.

 

Aloitin aamuni levittämällä sheavoidetta kasvoilleni ja kaulan alueelle ja toistin saman iltaisin. Lisäksi käytin ennen päivittäin hamppuvartalovoidetta, sekä kuorin ihoni kerran viikossa. Reissuun lähtiessäni ihoni oli siis jo hyvin hoidettu ja pehmeä. Auringossa käytin joka päivä suojakerrointa 15 ja kuuntelin ihoani. Siirryin varjoon tai laitoin paidan suojaksi heti kun siltä tuntui, ja saatoin jatkaa auringon ottoa myöhemmin iltapäivällä kosteutettuani ihoni ensin.

Vaikka päivetyin kivasti matkallani, kovin radikaalia ruskettumista ei viikossa kerennyt tapahtumaan. Suomeen palattuani huomasin kuitenkin ihoni kuivahtavan nopeammin kuin aiemmin. Tähän auttoi tehokkaasti viikottainen kuorinta sekä päivittäinen rasvaaminen.

Parasta koko jutussa on se, että reissustani on jo kohta kaksi kuukautta, mutta saan edelleen huomautuksia päivettyneestä ihostani, ja huomaan edelleen kasvoissani rusketusta, jota tuskin olisi enää jäljellä, jos en olisi pitkäpinnaisesti hoitanut ihoani.

Nykyään käytän joka päivä sheavoidetta kasvoilleni ja kaulan alueelle, eikä ihoni ole kuivaa päivää nähnyt. Vartalon kosteuttamiseen sopii myös hyvin kosketuksesta sulava sheavoide, sillä se levittyy ja imeytyy nopeasti, mutta jättää ihon pehmeäksi iltaan asti. Myös iltaisin olisi suotavaa rasvata iho.

Kosteuttamalla ihoasi luonnon tuotteilla, joissa on esimerkiksi veden sijasta sheavoi pohjalla, takaat itsellesi ihon, joka ei kuivu heti rasvaamisen jälkeen, vaan pysyy kimmoisana koko päivän. Suosittelenkin FLOW-kosmetiikkaa, joka lupaa tuotteiden sisältävän vain erinomaisia, tuoreita raaka-aineita.

”Kasvojen ja vartalon hoitotuotteemme sisältävät vain parhaita ja tuoreita raaka-aineita, kuten ravitsevaa sheavoita, puhtaita kasviöljyjä, elvyttäviä kasviuutteita ja kuhunkin tarkoitukseen sopivia ammattimaisesti valikoituja eteerisiä öljyjä.”  Lainaus flowkosmetiikka.fi -sivustolta.

Useimmat markettivoiteet ja -rasvat sisältävät kemikaaleja ja tuoksuja, jotka saattavat pahimmillaan kuivattaa ihoa ja jättää sen ns. rasvariippuvaiseksi. Lisäksi kemikaalit ovat keholle alunperin vieraita aineita, joita on muunneltu toteuttamaan iholle tietty ominaisuus. Nämä ovat kuitenkin usein teollisia kikkoja saada ihminen kuluttamaan tuotteeseen, jonka käyttö ei takaa terveydelle edistävää vaikutusta. Kuten sanoin, monissa tuotteissa on myös käytetty pohjalla vettä (eli suurin osa tuotteesta on vettä), joka tutkitusti kuivattaa ihoa. Luonnonkosmetiikalla takaat itsellesi hehkuvan ihon, mutta myös terveyttä ja hyvinvointia. Flowkosmetiikka.fi -sivustolla voit tutustua paremmin ihoa helliviin luonnontuotteisiin.

Auringon hellimää kesää kaikille!


Olen vaimo, äiti ja loistava oman elämäni asiantuntija ja filosofi. Kirjoitan kaikesta kaikille, tietenkin täydestä sydämestäni. Mottoni on"Learn to love yourself like you to be loved by others."