Hyvää oloa kasvoille, huulille ja vartalolle – DIY-ohjeet ihonkuorintaan

Kuorinta on hyvä keino pitää ihosta huolta. Se poistaa kuolleen ihosolukon, kirkastaa ja tasoittaa ihoa, auttaa rusketusta pysymään tasaisena pidempään sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja kuona-aineenvaihduntaa. Kaiken lisäksi oikeilla tuotteilla se on jopa kevyt kukkarolle! Helpon kuorinnan saat elintarvikehyllyltä – ilman ylimääräisiä kemikaaleja.

Kesällä iho rasvoittuu enemmän kuin talvella, joten säännöllinen kuorinta on hyväksi. Ihoa pitää kuitenkin muistaa kosteuttaa tehokkaasti, jotta ihon pinta pysyy pehmeänä. Kun iho on pehmeä ja kuollut ihosolukko on saatu tehokkaasti ihon pinnalta pois, epäpuhtaudet eivät tukkeudu ihon alle. Näin ollen iho pysyy sileänä, eikä finnejä synny niin helposti.

kookos5

KUORINTA KASVOILLE

2 tl CocoVin kookossokeria
2 rkl CocoVin kookosöljyä
1 kananmunan valkuainen

Sekoita sokeri, öljy ja kananmunanvalkuiainen keskenään. Kuori iho hellästi pyörivin liikkein. Pese kasvot lämpimällä vedellä ja viimeistele kuorinta kasvovedellä ja kosteusvoiteella.

Rasvainen ja sekaiho kannattaa kuoria kerran viikossa ja lisätä sokerin määrää. Normaali ja kuiva iho kannattaa kuoria kerran kuukaudessa. Herkän ja couperosaan taipuvan ihon voi kuoria tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hunajalla!

KUORINTA HUULILLE

ripaus kookossokeria
hieman kookosöljyä

Levitä huulille kookosöljyä sormella. Ota öljyiseen sormeen kookossokeria ja hiero huulille. Poista sokeri ja öljy huulilta froteepyyhkeellä.

KUORINTA VARTALOLLE

2 rkl kookossokeria
3 rkl kookosöljyä

Sekoita sokeri öljyyn kulhossa. Älä sekoita liian kauan ettei sokeri sula liikaa. Kuori iho ylöspäin suuntautuvin liikkein kohti sydäntä. Pese vartalo lämpimällä vedellä. Kuorinnan jälkeen ei tarvitse kosteusvoidetta, sillä vartalo jää öljyn jäljiltä ihanan pehmeäksi. Kuorinnan voi tehdä vartalolle kerran viikossa.

Teksti ja kuvat: Jenni Janas