I Love Me -messut 19-21.10.2018

Menneenä viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa järjestettiin vuoden suurin kauneus-, muoti- ja hyvinvointialan tapahtuma, I Love Me -messut. Olimme toimituksen kanssa myöskin viime vuonna tutustumassa messutarjontaan ja tuolloin selkeä vetonaula oli oletkaunis.fi -verkkokaupan pisteellä järjestetty Jeffree Starin meet & greet.

Tänä vuonna I Love Me -messut keräsivät kävijöitä yhteensä 56 000 ihmettelijää, joka ei jää paljon kauas viime vuoden 58 000 kävijästä. Tätä pientä eroa ei todellakaan huomannut käytävillä, jotka olivat sangen ahtaat kulkea. Messut selkeästi kasvavat joka vuosi ja vetävät ihmisiä puoleensa myöskin ilman maailmanluokan kauneusguruja.

Hidasta elämää

Elämänhallinta ja henkinen hyvinvointi kiinnostaa nykyään ihmisiä koko ajan enemmän ja tämä myöskin näkyi messujen hyvinvointipuolen tarjonnassa. Kiinnostuksemme herätti kauniisti esille asetellut ja visuaalisesti kauniit kirjat Hidasta elämää -brändin pisteellä. Hidasta elämää -sivusto on saanut alkunsa facebookista vuonna 2007. Sivuston sisältöä tuottavat hyvinvoinnin asiantuntijat ja bloggarit. Ajatuksena on ollut jakaa ja lisätä ihmisten hyvinvointia Suomessa, ja nykyään tämä kaikki on saatavilla heiltä myös kirjojen muodossa.

Kirjat käsittelevät monia ihmisiä koskettavia aihealueita, kuten hyvä arki, mielenrauha, stressi, elämän eri kriisit, itsetuntemus, unelmat jne. Tarjontaa messuilla oli paljon heidän eri tuotteistaan. Kysyimmekin, etkä mitkä tuotteet ovat heiltä parhaiten myyneet ja ehdottomiksi suosikeiksi olivat nousseet lapsille ja nuorille suunnattu Minun unelmakarttakirjani, Vuoden paras päivä -kalenteri sekä Jotta voisin rakastaa.

Olisimme voineet viettää vaikka koko loppupäivän kirjoja hypistellessä, mutta onneksi kyseisiä kirjoja on myöskin saatavilla heidän verkkokaupastaan.

Kehon hyvinvointia Puhdistamolta

Hyvinvointialueen kiistattomasti isoin alue oli suomalaisen Puhdistamon hallinnassa, eikä suotta. Puhdistamo on Suomen ensimmäinen superfood-brändi, joka on perustettu vuonna 2008. Puhdistamon vihreät etiketit ovat varmasti meille jokaiselle tuttuja lähikaupankin hyllystä.

Pääsimme Puhdistamon kojuille maistamaan paljon hehkutettua Kombuchaa, joka on siis vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää näin syksyn flunssakausina kaikille tärkeää maitohappobakteeria. Maistoimme myös Five Am Pakurikahvia, johon oli lisätty kookos- ja mct-öljyä. Tämä kahvi sai kyllä minutkin hämääntyneeksi, että se olisi voinut aivan hyvin sisältää maitoa. Öljy teki mausta oikein täyteläisen, suosittelen!

Kauneustubettajia ja glitteriä

Tänä vuonna messuilta löytyi paljon maailmalla suosiota saaneen brittiläisen Real Techniques -meikkisivellinbrändin oma pieni lava, jossa vierailupäivänämme itse siveltimien luojat Samantha ja Nicola Chapman olivat tekemässä meikkidemoja. Heidän ponnahduslautanaan on myöskin ollut youtube, joka on nykyään mitä useammassa uudessa kauneusbrändissä taustalla. Myöhemmin päivällä lavalle asteli kauneustubettaja Sara Tarnanen tekemään mallille halloween-inspiroituneen meikkidemon.

Yksi erottuvin meikkibrändi messuilla oli Glitter by Elina K. Kyseisellä pisteellä silmäämme osui työntekijöiden yhtenäinen pukeutuminen, joka tuki todella kauniisti putiikin tärkeintä tuotetta, eli glitteriä. Valikoimasta löytyy yli 60 eri glitteriväriä ja valikoimaan kuuluu myös iho- ja vartalotimantit. Glitterit ovat täysin eläinkokeettomia ja niitä on saatavilla myöskin biohajoavina!

Pisteellä oli myös myynnissä todella kauniita ja aidonnäköisiä siirtokuvatatuointeja, joilla saa helposti näyttävää lisää mihin tahansa lookiin. Elina K:lla on glitterin lisäksi oma meikkistudio ja Make Up Factoryn meikkimyymälä Tampereella.

Pysähdyimme paljon somessa huomiota saaneen Skin City -verkkokaupan pisteelle. Päätoimittajamme osallistuikin Instagram-kilpailuun, josta hän sai palkkioksi Skin Cityn oman pussukan sisältäen ihania näytteitä erilaisista ihonhoitotuotteista. Skin City vaikuttaa verkkokauppana ja konseptina mielenkiintoiselta. Lueskelin jälkeenpäin, että heillä työskentelee ainoastaan oikeita kosmetologeja. Skin Citylla voit tehdä jopa oman ihoanalyysitestisi netissä ja saada tuotesuositukset, jotka ovat räätälöity juuri sinua varten.

Messujen tyylipiirin pisteistä haluaisin nostaa esiin kotimaisen Mine Güngörin suunnittelemat korut. Valikoimasta löytyy persoonallisia ja hillittyjä vaihtoehtoja. Korut ovat valmistettu mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti, ja materiaalina niissä on käytetty suurimmalta osin puuta. Mine Güngörin kuvataitelijan ammatti näkyy korujen kauniissa ja erilaisessa muotoilussa. Güngörin korut ovat koristaneet jo yhden jos toisenkin tunnetun kotimaisen kasvon korvia tai kaulaa, ja korut olivat suuressa suosiossa myös näillä messuilla ansaitusti.

I Love Me -messut eivät kokonaisuutena pettäneet tänäkään vuonna ja odotamme innoissamme jo ensi vuotta. Toivottavasti ensi vuonna saadaan nähdä vielä enemmän pienempien yrittäjien tuotteita ja tavata mielenkiintoisia kauneusalan vaikuttajia.

Kuvat: Nelly Tatti


Hyvinkääläinen punapää, joka rakastaa kettuja, kirjoja, videopelejä, kulttuuria ja kosmetiikkaa. Vapaa-aikani vietän mieluiten kutomalla, sienestämällä ja koiran kanssa ulkoillessa.