I Love Me -messut 20.-22.10.2017

I Love Me -messut järjestettiin menneenä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Kyseiset messut keskittyvät hyvinvointiin, kauneuteen ja tyyliin.
Messuilta löytyi paljon tarjontaa kyseisiltä aloilta aina muotinäytöksistä jooga-tunteihin. Tapahtumassa myös järjestettiin alojen ammattilaisille suunnattuja kisoja, kuten rakennekynsien, ripsienpidennysten sekä bodypaintingin SM-kisat. Tänä vuonna messut keräsivät noin 58 000 kävijää.

Lähdimme päätoimittajamme kanssa tutustumaan messuihin ja halusimme keskittyä enimmäkseen nuorille suunnattuun tarjontaan.
Pääsimme viikonloppukiireidemme takia käymään messuilla vain perjantaina, joka oli tapahtuman ensimmäinen päivä, vaikka nähtävää ja koettavaa olisi riittänyt koko viikonlopuksi. Teimme heti huomion, että vaikka oli kyse arkipäivästä niin messuille oli kerääntynyt jo todella paljon väkeä heti aamupäivästä.

Väen paljouteen saattoi vaikuttaa se, että messuilla oli myös mahdollisuus tavata meikkibrändistään nykyään tunnettu amerikkalainen meikkiguru Jeffree Star. Hänen meikkibrändinsä Jeffree Star Cosmetics täyttää kolme vuotta ensi kuussa. Suomessa saatiin myös kokea juhlajumua, sillä Jeffree Star Cosmeticsin uusin tuotesarja “Star Family Collection” julkaistiin Suomessa päivää ennen muuta maailmaa.

DSC_7744

Kauneustubettaja Henry Harjusola ja meikkitaiteilija Ida Elina edustivat myös Oletkaunis.fi:n pisteellä.

Olen itse seurannut Jeffreen uraa jo kymmenen vuoden takaa, jolloin hän oli iso hitti MySpacessa ja tuolloin monet silloiset ”emo”-lapset kuuntelivat hänen musiikkiaan ja inspiroituivat hänen rohkeudestaan värjätä hiuksiaan muun muassa räikeän pinkiksi ja olla avoimesti mies, joka meikkaa.

Jeffree Starin meet and greet pidettiin oletkaunis.fi -nettikaupan pisteellä, jossa oli myös nähtävillä ja myynnissä hänen meikkejään. Jeffree Starin tavatakseen fanilla täytyi olla meet and greetiin oikeuttava ranneke, joita jaettiin heti aamusta messuilla, ja niitä oli rajallinen määrä.

Saavuimme messuhalliin juuri, kun Jeffree Staria oltiin tuomassa takahuoneesta tapaamaan fanejaan. Tungos meet and greet -pisteen lähellä vain tiivistyi, kun sadat nuoret halusivat saada kuvan tai edes nähdä vilauksen idolistaan. Allekirjoittaneen täytyy kyllä myöntää, että oli tuo Jeffreen näkeminen edes vähän kauempaa todella hienoa, vaikka emme herraa tapaamaan päässeetkään.

Haastattelimme muutamaa onnekasta Jeffree Starin fania, jotka olivat päässeet tapaamaan hänet. He kertoivat tulleensa jonottamaan rannekkeita jo kello kahdeksalta aamulla. Rannekkeita jaettiin heidän kertomansa mukaan n. 100 kpl ja he ehtivät juuri saamaan omansa ennenkuin ne loppuivat. Jeffreen tavatessaan heillä oli aikaa vaihtaa nopeasti pari sanaa kuvan ottamisen lisäksi. Faneille meet and greet ylitti kaikki odotukset.

Laitoimme merkille, että kosmetiikkapuolella kaikki isoimmassa nosteessa olevat brändit olivat todella lähekkäin, joka aiheutti aika paljon tungosta. Esimerkkinä Nyx ja oletkaunis.fi olivat aivan vierekkäin. Isoimmat jonot aiheutti oletkaunis.fi:n piste, jossa oli mielestäni epäselvät ohjeet mistä jonosta voit lunastaa tuotteita ja missä jonossa voit testailla tuotteita etukäteen.

Itse emme jaksaneet jonottaa ja jälkeenpäin kuulimmekin, että jonot olivat olleet jopa tunnin mittaisia. Toki jonotusaikaan vaikutti paljon mihin aikaan ja minä päivänä menit shoppaamaan. Henkilökunta oli kuitenkin reipasta ja he tekivät kaikkensa jonojen liikkumisen kannalta.

Omasta mielestäni oletkaunis.fi:n pisteelle parempi sijainti olisi ollut sivummalla hallissa ja lisäkassoille olisi ehdottomasti ollut tarvetta. Toivotaan kuitenkin, että ensi vuonna he palaavat taas messuille Jeffree Star Cosmeticsin, ja miksei muidenkin huippumerkkien kanssa.

Pyörittyämme monen eri kosmetiikkayrityksen pisteillä suuntasimme kotimaisen hiusbrändi Herman’s Professionalin kojulle. Herman’s Amazing on alternative-muotiin keskittyvän Cybershopin henkilökunnan kehittelemä suoraväri. Värit ovat siis suomalaista suunnittelua, täysin vegaanisia ja värejä ei ole testattu lainkaan eläimillä. Kuulimme myös henkilökunnalta, että Herman’s on julkaisemassa kuusi uutta sävyä jo myymiensä lisäksi. Vanhoista sävyistä Felicia on palaamassa takaisin myyntiin käytyään kehittelyssä ja on nyt entistäkin parempi.

Herman’sin pisteellä oli myös mahdollisuus käydä laitattamassa itselleen glitter-meikkiä ja ostaa muutamia Cybershopista saatavia Halloween-tuotteita. Jeffree Starin henkilökohtainen kampaaja kävi myös pisteellä ja näimme hänen lähtevän ison pussillisen kanssa Herman’sin suoravärejä. Ehkä tulemme vielä näkemään Jeffreen hiuksissa kotimaista tuotetta!

Ajanpuutteen vuoksi emme ehtineet käymään hyvinvointiin keskittyneiden yritysten pisteillä, mutta kävimme nautimassa erittäin virkistävät smoothiet Jungle Juice Barissa.

DSC_7702

Itse kävin ensimmäistä kertaa kyseisillä messuilla ja olin kuullut, että kyseinen tapahtuma on suunnattu enemmän yrityksille. Itsestäni kuitenkin tuntui, että tapahtuma oli erittäin kuluttajaystävällinen, joten ei tarvitse todellakaan olla alan ammattilainen löytääkseen messuilta paljon hyviä tuotteita ja mielenkiintoista informaatiota hyvinvoinnista ja uusimmista trendeistä.

Suosittelen messuja lämpimästi jokaiselle naiselle ja miehelle, jotka ovat kiinnostuneita kosmetiikasta, muodista ja hyvinvoinnista. Messuille kannattaa kuitenkin varata koko päivä aikaa, jos haluaa nähdä edes kaikki yritykset. Tapahtumassa saa hyvin kulutettua vaikka koko viikonlopun, koska myös ohjelmaa löytyy niin paljon laidasta laitaan. Pätäkkää kannattaa varata myös mukaan, mutta messuilla on aina tarjolla hyviä messutarjouksia eri tuotteista.

Katso koko galleria messuista alta.

Otsikkokuva: Petri Mast

Kuvat: Nelly Tatti


Hyvinkääläinen punapää, joka rakastaa kettuja, kirjoja, videopelejä, kulttuuria ja kosmetiikkaa. Vapaa-aikani vietän mieluiten kutomalla, sienestämällä ja koiran kanssa ulkoillessa.