Instagram muuttuu radikaalisti rajoittamalla kuvien näkyvyyttä

Facebookin ostettua suositun kuvasovelluksen, on merkittäviä muutoksia alkanut näkyä hyvinkin lyhyessä ajassa, eikä suurin osa niistä ole positiivisia. Nyt Instagram on muuttanut asetuksiaan niin, että sovellus näyttää käyttäjilleen vain tärkeimmät ja kiinnostavimmat kuvat, eikä jokaisen seurattavan ladattuja kuvia kronologisessa järjestyksessä, niinkuin aiemmin on totuttu.

Uusi asetus perustuu sovelluksen algoritmiin, joka näyttää käyttäjälleen muiden kuvia, jotka algoritmin perusteella kiinnostaisi käyttäjää eniten. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Instagram päättää tästä lähtien mitä katsot ja mihin aikaan.

Sinun on kuitenkin mahdollista vaihtaa asetuksia itsellesi sopiviksi. Kuvafiidillä jokaisen kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy kolmen pisteen asetusvalikko, jota painamalla voi erikseen seurata kiinnostavan Instagram-käyttäjän kuvia jatkossa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että käyttäjä saa ärsyttäviä ilmoituksia Instagramilta, mikä taas vie puhelimen akkua jne.

Suomalainen räp-artisti Paleface julkaisi tänään Instagram-tilillään parhaan mahdollisen ohjeen uuden muutoksen käsittelyä varten.