Kauneusalan yrittäjä ja bloggaaja Jenni Janas: Kasvohoidossa olisi syytä käydä neljästi vuodessa

Bussi numero 18 etenee verkkaisesti Runeberginkatua marraskuun vetisessä miljöössä. Työviikkoni on ollut pitkä ja perjantain kunniaksi minua odottaa rentouttava kasvohoito ihanan Jenni Janaksen ammattitaitoisessa käsittelyssä. Heti kun bussi pysähtyy, hyppään ulos nopein askelin, sillä määränpääni – kauneushoitola Blushington – sijaitsee aivan tien toisella puolella.

Jenni Janas, 25, on valmistunut kauneusalan ammattilaiseksi ja ryhtynyt välittömästi yrittäjäksi kesällä 2016. Nuori nainen omaa jo monipuoliset taidot ja on kiinnostunut aina oppimaan uutta. Hän pyrkii työssään aina parhaaseen tulokseen. Itse olen jo ennen kasvohoitoa saanut nauttia Jennin ihanasta meikistä, jonka hän loihti kasvoilleni syksyllä 2015, kun huonosti alkanut aamu ja vastoinkäymisten tuomat kyyneleet olivat saaneet kasvoni turpoamaan ja punoittamaan.

_dsc5408-copy

Synkkä perjantai-iltapäivä muuttuu valoisaksi saman tien, kun astun sisään seesteiseen Blushingtoniin. Taustalla soi rauhallinen musiikki ja ilmapiiri on lämmin. Moderni ja tyylikäs vastaanotto saa minut vakuuttuneeksi siitä, että tähän paikkaan voisin tulla useamminkin.

Olen huomannut, että Runeberginkadulla on paljon kauneushoitoloita, mutta Jenni on huoleton, sillä hän ei usko kilpailua olevan liikaa. “Täältä löytyy sopiva paikka jokaiselle. Meillä on esimerkiksi hieman rennompi meininki täällä Blushingtonissa, eikä esimerkiksi työasuja ole määrätty tietynlaisiksi. Meiltä löytyy tyylikkäät, nuorekkaat tilat ja hyvä tuotevalikoima.”

Pian Jenni ohjaakin minut huoneeseen, jossa kasvohoito tehdään. Kyseessä on Environin kosteuttava A-vitamiinihoito, joka tuleekin todella tarpeeseen, sillä pintakuiva ihoni kuivuu talven kynnyksellä entisestään. Ja Jenni huomaa sen.

“Ammattilainen tietää tasan tarkkaan mitä ihossa tapahtuu kussakin kerroksessa ja solussa, sekä osaa yksilöllisesti kertoa mitä jokaisen tulee omalle iholleen tehdä. Siksi suosittelenkin kasvohoidoissa käymistä”. Jenni kertoo asiantuntevasti ja täydentää vielä, että iho reagoi voimakkaasti ilmastossa tapahtuviin suuriin muutoksiin.

“Kaikkien olisi syytä käydä kasvohoidossa neljä kertaa vuodessa. Useimmin käyvät ne, jotka ovat löytäneet hemmottelusta elämälleen sisältöä. Tämä hoito sopii ihan jokaiselle, sillä hoito aloitetaan miedosta versiosta ja hiljalleen siirrytään vahvempiin hoitoihin ihon tarpeiden mukaan.” Ensin levitetään rasvaisuutta poistava puhdistusöljy: “Rasva vetää puoleensa rasvaa, joten meikki ja tali lähtevät öljypitoisella tuotteella”, Jenni selittää.

Kysyn tähän väliin, sopiiko hoito myös iho-ongelmista kärsiville, sillä olen nähnyt monen tutun kärsivän muun muassa atooppisesta ihosta, mutta he ovat kieltäytyneet kasvohoidoista, jotka saattaisivat olla heille hyödyllisiä. Mitä sanoo tähän Jenni?

“Atooppinen iho ei tuota talia normaalisti, joten iho kuivuu helpommin. Siksi kannattaa käyttää aineita, jotka syväkosteuttavat, mutta myös tukevat ihon omaa puolustusmekanismia. Ihon happokelmu, joka suojaa ihoa, huuhtoutuu veden mukana pois ja palautuu itsestään. Vesi kuitenkin poistaa happokelmun niin, että iho kuivuu ennen kuin kerkeää korjata veden aiheuttamat vahingot. Siksi peseminen vedellä kuivattaa ihoa entisestään. Pesun jälkeen on hyvä muistaa käyttää kasvovettä, sillä se tukee happokelmun muodostumista ja kosteuttaa ihoa.”

Jenni muistuttaa, että myös omega-3 tuottaa iholle rasvaa, joka edesauttaa ihon kosteutumista. Pian Jenni levitettää kasvoilleni savinaamion. Kasvoilleni puhaltaa lämmintä höyryä, joka tehostaa naamion vaikutusta. Kysyn, käyvätkö ihmiset enemmän hoidoissa talvisin?

“No ehkä joo,” vastaa Jenni. “Sesonkeja ovat äitienpäivä ja joulu, jolloin ihmiset ostavat lahjaksi kasvohoitoja, mutta suomalaiset eivät ehkä ole vielä löytäneet sitä, että kävisivät säännöllisesti hoidoissa.” Tämä on siis parasta sesonkia kosmetologeille!

Makoillessani hoitopöydällä, lämpimän höyryn puhaltaessa kavoilleni, mieleeni juolahtaa hyvin ajankohtainen kysymys. Minulle nimittäin tulee hormoonifinnejä kuukautisten aikana ja siihen Jenni toteaakin, että niiltä ei voi välttyä, mutta kertoo yllättävän faktan; nimittäin sille puolelle, jolta munasolu irtoaa, ilmestyy myös finni!”

_dsc5414-copy

Naisella myös estrogeenin väheneminen iän myötä aiheuttaa ihon vanhenemista. “A-vitamiini ennalta ehkäisee vanhenemisen oireita. Mikroneulanta ja happokuorinnat ovat vahvempia hoitoja ikääntymiseen, mutta tietenkin kirurgiset toimenpiteet saavat aikaan parhaat tulokset”. Jenni lisää vielä, että naisella vanheneminen lähtee käyntiin 25-vuotiaana. “Tämäkin hoito ennalta ehkäisee ihon vanhenemista ja on oikein hyvä keino ihon huolenpitoon.”

Savimaskin jälkeen Jenni voitelee iholleni kuorinta-aineen, joka ei ole ollenkaan rakeinen. Hän varoittaakin rakeisista kuorinnoista, jotka vaikuttavat couperosan syntymiseen ja pintaverenkiertoon, sekä ihon ohenemiseen. “Environilta löytyy tuotteita, joita saa myös meiltä Blushingtonista, joiden kuoriva vaikutus on voiteen entsyymeissä, eikä rakeissa. Kuorinta tulisi tehdä maksimissaan kerran viikossa, sillä liika kuorinta ohentaa ihoa ja siitä saattaakin olla enemmän haittaa kuin hyötyä.”

_dsc5418-copy

Vaikka Jenni painottaakin kasvohoidoissa käymistä, on jokaisen kodista hyvä löytyä oikeanlaiset tuotteet itse-hoitoon. “Tärkeintä on löytää oikea puhdistustuote, kasvovesi, kuorintavoide, päivävoide, yövoide ja silmänympärysvoide, sekä naamiot satunnaiseen käyttöön.”

Pintakuivaa ihoa tulisi ennen kaikkea kosteuttaa ja pehmentää, lopettaa veden käyttäminen ja vaihtaa vesi kasvoveteen. “Pehmeällä iholla meikkikin näyttää paremmalta.”

_dsc5425-copy

Valitse tuotteet siis vuodenajan mukaan; kesäisin käy kevyemmät tuotteet ja talvisin paksummat voiteet.

Lopuksi kasvoilleni laitetaan naamio, joka estää kosteutta haihtumasta iholta. Samalla hän antaa minulle rentouttavan niskahieronnan. Kysynkin Jenniltä, mitä kaikkia hoitoja häneltä voi tilata. “Hierontoja, ripsiä, jalkahoitoja ja sokerointeja”. Niin miehet, kuin naisetkin hakeutuvat kauneushoitoloihin, ja syytäkin on. Myös miehen iho tarvitsee hoitoa. “Eilen viimeksi tein jalkahoidon miehelle”. Jalkahoito on oiva joululahja myös miehelle!

Yrittäjyydestä on tullut tavalliselle kansalaiselle elinkeino ja ihmisiä kannustetaan oman yrityksen perustamiseen. Mutta mikä on kauneusalan yrittäjälle haastavinta?

“Yrittäjyydessä haastavinta on asiakkaiden puute. Hyvällä alueella pärjää yrittäjänä, mutta hiljaisina kausina voi olla hyvinkin haastavaa hyvälläkin sijainnilla. Jennillä kuitenkin riittää asiakkaita. “Brasilialaiset sokeroinnit ovat nyt kovassa huudossa”. Hänelle yrittäjyys toimiikin oikein mainiosti, sillä omien aikataulujen päättäminen sopii bloggaajana toimivan Jennin arkeen täydellisesti.

_dsc5435-copy

“Haluan osallistua kauneudenhoito-alan tapahtumiin ja kirjoittaa niistä. Olisi kurjaa vain istua toimettomana työpaikalla, jos asiakkaita ei ole ja jättää väliin hyödylliset tilaisuudet. Näin saan ajan hyötykäyttöön ja itsestäni irti kaiken sen, mikä edesauttaa uralla etenemistä.”

Kauneusbloggaajia löytyykin joka lähtöön. Se on kuitenkin asia, josta Jenni nauttii ja hänelle onkin kertynyt jo oma lukijakuntansa. “Ajatus bloggaamiseen lähti jo kouluaikoina. Pyörittelin ajatusta päässäni noin vuoden, jonka jälkeen aloin kirjoittamaan, ja kuvaamaan meikki-tutoriaalivideoita”, Janas kertoo. Bloggaaminen on toistaiseksi vielä harrastus Jennille.

Kasvohoito alkaa olemaan viimeisillään. Kasvonaamio poistui iholtani kelmuna, jonka jälkeen Jenni vielä kosteuttaa ihoani voiteella.

Minulle jäi hoidosta rentoutunut olo ja erittäin pehmeä iho. Lisäksi innostuin myös hoitamaan ihoani Jennin antamilla näytteillä, ja hän saikin minut ajattelemaan ihoni vanhenemista hieman vakavammin. Jenniltä irtoaa tietoa kauneuden hoidosta, ja suosittelenkin ottamaan häneen yhteyttä ja piipahtamaan tunnelmallisessa Blushingtonissa nyt, kun kovat pakkaset tekevät tuloaan. Liikkeessä on nyt tarjolla myös -20%:n etuseteleitä vuoden loppuun mennessä tehdyistä hoidoista.

Jenni Janaksen blogiin voit tutustua täältä ja Instagramiin täältä. Blushington sijaitsee Runeberginkatu 35, Helsingissä.

Kuvat: Nelly Tatti


Olen vaimo, äiti ja loistava oman elämäni asiantuntija ja filosofi. Kirjoitan kaikesta kaikille, tietenkin täydestä sydämestäni. Mottoni on"Learn to love yourself like you to be loved by others."