Kauranaamio herkälle iholle Puhtikaurasta

Tiesitkö, että kaura rauhoittaa suolistoa? Näin ollen voidaan olettaa kauran myös rauhoittavan herkkää ja punoittavaa ihoa. Kauraa on käytetty jo vuosituhansia ihonhoidossa helpottamaan ihosairauksia, sekä rauhoittamaan ja uudistamaan ihoa. Kaura on hyvä atooppiselle ja herkälle iholle, mutta sopii näin talvella jokaiselle ihotyypille.

Puhtikauraa voi käyttää ruuanlaiton lisäksi myös naamiona. Puhtikaura sopii nimenomaan naamioksi, sillä se on jauhetta, eikä näin ollen kuori ihoa.

puhtikaura_naamio

HERKÄN IHON KAURANAAMIO

1 rk Puhtikauraa

4 rk haaleaa vettä (tai niin paljon, että naamio on melkein juoksevaa)

Naamio kannattaa olla hieman juoksevaa. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei naamio sotke liikaa. Levitä seos joko siveltimellä (vanha meikkivoidesivellin käy myös) tai sormilla. Levitä seosta myös kaulalle. Anna naamion vaikuttaa niin kauan, kunnes näytät Ihmenelosten Möykyltä, eli noin 15 min – 30 min.

Poista naamio ensin kaapimalla ylimääräinen osa pois iholta esimerkiksi lusikalla tai jollakin lastalla. Sen jälkeen huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Laita naamion jälkeen iholle kasvovettä ja kosteusvoidetta. Käytä naamiota kerran viikossa tai tarpeen tullen.

puhtikauranaamio_1

Lue myös: Puhtia päivään Puhtikaurasta – kokeile chiapuhtivispipuuroa

Lue myös: Kauneusalan yrittäjä ja bloggaaja Jenni Janas: Kasvohoidossa olisi syytä käydä neljä kertaa vuodessa

Teksti ja kuvat: Jenni Janas