Killswitch Engage veti Helsingin Circuksen täyteen innokasta yleisöä

Maanantaina 28. lokakuuta Helsingin The Circuksessa esiintyi täydelle salille yhdysvaltalainen metalcore-yhtye Killswitch Engage lämmittelijöinään myöskin yhdysvaltalainen Revocation ja saksalainen Tenside.

Saavuin paikalle juuri ennen ensimmäisen bändin, eli Tensiden aloitusta. Sisään ei tarvinnut jonottaa, joten ajattelin, että näinköhän on maanantai-iltana vielä kukaan saapunut paikalle, mutta sisään päästyäni näky oli toinen. Sali oli jo mukavasti täyttynyt ihmisistä. Selkeästikään meillä Suomessa ei ole niinkään väliä viikonpäivällä, vaikka aina silti väitetään, että ei täällä ihmiset arkisin käy keikoilla. Tämä on oikein hieno asia huomata, vaikka meillä Helsingin keikkapaikat näillä näkymin tulevat vähentymään.

Toisena lämppärinä saatiin kuulla Revocationia, jonka aikana väki vielä lisääntyi. Katselin keikkoja Circuksen yläkerrasta, jossa on aina väljempää. Olen miettinyt monesti, että eivätkö ihmiset vain tiedä yläkerran olemassaolosta vai onko alakerrassa vain niin paljon parempi meininki? Näky ylhäältä voisi kyllä puoltaa sitä, että meininki on hyvä. Yleisö oli aivan viilliintynyt moshpittaamaan ja pomppimaan lämmittelijäorkestereiden tahdissa. Molemmat näistä yhtyeistä olivat minulle entuudestaan tuntemattomia, mutta molemmat jättivät mielenkiinnon tarkastella heidän musiikkiaan lisää myöhemmin.

Sitten olikin vuoro illan odotetuimman, eli Killswitch Engagen. Ensimmäisenä saimme kuulla yhtyeen uusimman albumin Antonementin avauskappaleen Unleashed, joka kaikessa menevyydessään räjäytti yleisön hurrauksiin. Killswitch Engage esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2013 keväällä The Circuksessa ja kesällä Jurassic Rockissa, joten pienen tovin olemme saaneet heitä tänne uudestaan odottaa. Sen näki kyllä yleisön riehakkuudesta. Olen ollut pitkäaikainen bändin fani 2000-luvun keskivaiheilta, jolloin bändissä laulajana toimi vielä Howard Jones. Aiempaakin tuotantoa on toki tullut kuunneltua, jolloin laulajana oli tuolloin bändin myös nykyinen laulaja Jesse Leach. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään mielipidettä siitä, kumpi laulaja bändissä oli sopivampi tai parempi. Toki illan aikana kuullut esimerkkihitit Rose Of Sharyn, This Is Absolution ja The End Of Heartache jäivät makuuni kaipaamaan sitä jotakin. Uusimmalla albumilla oli myös yksi fiittaus-kappale Howardin kanssa nimeltään The Signal Fire. Illan aikana saimme kuulla paljon uuden albumin kappaleita ja myös lisää hittejä, kuten My Last Serenade, This Fire ja My Curse.

Kaiken kaikkiaan ilta oli viihdyttävä, itselleni nostalginen ja yleisö selkeästi nautti. Hienoa, että pääsin vielä kokemaan musiikkia Circuksessa ennen kuin se kokee surullisen kohtalonsa. Olen yllättynyt ja iloinen siitä miten arkipäivinäkin ihmiset jaksavat vielä lähteä illaksi keikalle. Toivottavasti uuden levyn siivittämänä saamme nähdä Killswitch Engagen myös ensi kesän festareilla tai toivottavasti emme joudu kuitenkaan vuosia heitä odottamaan.

Katso kuvagalleria keikalta täältä.

Kuvat: Patrik Pesonen


Hyvinkääläinen punapää, joka rakastaa kettuja, kirjoja, videopelejä, kulttuuria ja kosmetiikkaa. Vapaa-aikani vietän mieluiten kutomalla, sienestämällä ja koiran kanssa ulkoillessa.