Kirkkaasti viikon parhaat bileet – The Local Band Nosturissa 17.8.2016

Viime viikon keskiviikkona hard rock -koverikollektiivi The Local Band veti vuoden ainoan oman keikkansa täpötäydelle Nosturille. Olli Herman (Reckless Love), Alexi Laiho (Children of Bodom), Jussi69 (The 69 Eyes), Archie Cruz (Santa Cruz) ja illan vieraileva tähti Johnny Cruz vetivät yhdessä rennon ja välittömän keikan, joka oli kokonaisuutena onnistunut.
Keikan oli ilmoitettu alkavan puoli kahdeksalta, ja poikkeuksellisen aikaiselta tuntuva esitysajankohta sai muutaman henkilön yleisössä pohtimaan, olisivatko nämä kovan luokan rokkikukot tuolloin edes hereillä. Joukkio vakuutti kuitenkin kaikki räjähtävällä energiallaan jo ensimmäisen kappaleen, Bon Jovin Lay Your Hands On Me’n alkusointujen pärähtäessä soimaan.

localband-1-3

localband-4-2

Karismaa ei säästelty

Olli Herman on saanut oman bändinsä Reckless Loven keikoilla kiitosta hyvästä yleisökontaktistaan, eikä tämänkään kokoonpanon kohdalla ollut nähtävissä poikkeavuuksia. Hän ja Santa Cruzin pojat flirttailivat yleisön kanssa herkeämättä, ja kuilu bändin ja kuulijoiden välillä tuntui pieneltä.

localband-3-2

Bändi puhalsi erinomaisesti yhteen hiileen, mikä näkyi etenkin keikan alkupäässä muutaman pienen kömmähdyksen kohdalla. Ei ole epäilystäkään, etteikö kyseessä olisi toveruuteen pohjautuva musiikkiprojekti – jäsenet tukivat toisiaan saumattomasti ja yhteinen rakkaus musiikkiin välittyi.

localband-2-2

Erityisesti Bon Jovia ylistävä settilista sai yleisön tanssimaan vimmatusti ja laulamaan kappaleiden mukana alusta loppuun, mutta illan kohokohta jäi tuskin keneltäkään huomaamatta. Orkesterin toinen sinkku Untouched nosti salin lämpötilaa, jos enää mahdollista, vielä muutaman celciusasteen ylöspäin.

Illasta muotoutui sen verran viihdyttävä, että mikäli haluaa The Local Bandin jokseenkin harvinaislaatuisille keikoille, on liput syytä väijyä haaviin hyvissä ajoin. On odotettavissa, että tämän porukan keikat myydään loppuun jatkossakin.

Settilista:

Lay Your Hands On Me (Bon Jovi)
Nightrain (Guns N’ Roses)
Sunglasses at Night (Corey Hart)
Lay It Down (Ratt)
Born to Be My Baby (Bon Jovi)
Monkey Business (Skid Row)
Out of the Darkness (Little Steven)
The Boys Are Back in Town (Thin Lizzy)
Nothin’ But a Good Time (Poison)
Untouched (The Veronicas)
Wanted Dead or Alive (Bon Jovi)
Shot in the Dark (Ozzy Osbourne)
Panama (Van Halen)

Encore:
Livin’ On A Prayer (Bon Jovi)

Kuvat: Ansku Sinisalo

Save