Kolme Blade Runner 2049 esiosa-lyhytelokuvaa, jotka kannattaa katsoa ennen hittielokuvan näkemistä

Alkuperäisen vuoteen 2019 sijoittuvan Blade Runnerin ja uuden nimensä mukaisesti vuoteen 2049 sijoittuvan Blade Runner 2049 -elokuvan väliin on tehty myös kolme lyhytelokuvaa. Ne valottavat tapahtumia, jotka sijoittuvat vuosille 2022, 2036 ja 2048. Filmit sopivat niille, jotka eivät vielä ole nähneet uutta elokuvaa, mutta myös niille, jotka ovat jo nähneet sen ja haluavat palata Blade Runner -maailmaan takaisin.

Lyhytelokuvat alkavat Blade Runner 2049 -ohjaaja Denis Villeneuven tervehdyksillä.

Ensimmäinen lyhytelokuva on animoitu (15min) Black Out 2022. Vuonna 2022 EMP-räjähdys on aiheuttanut maailmanlaajuisen sähkökatkoksen, jolla on massiiviset ja tuhoisat vaikutukset kaikkialla maailmassa. Ohjauksesta vastaa Cowboy Bebop -ja Samurai Champloo -anime-elokuvista tunnettu Shinichiro Watanabe.

Toinen on näytelty (6min) 2036: Nexus Dawn. Vuonna 2036, Niander Wallace (Jared Leto) esittelee uuden replikantti-mallinsa. Ohjauksesta vastaa Luke Scott, joka on alkuperäisen vuonna 1982 tehdyn Blade Runner-elokuvan ohjaaja Ridley Scottin poika. Luke Scott on myös ohjannut isänsä aikaisempiin elokuviin sijoittuvia lyhyitä esiosia, kuten Prometheus ja Alien: Covenant, ja nyt Blade Runneriin, jossa Ridley Scott toimii ohjaajan sijasta tuottajana.

Kolmas on näytelty myös (5min) 2048: Nowhere to Run. Tapahtuma sijoittuu vuoteen 2048 eli yhden vuoden ennen uutta Blade Runner 2049 elokuvaa. Jossa Sepper Morton (Dave Bautista) replikantti vapauttaa todellisen voimansa, kun hän näkee rakkaansa vaikeuksissa. Ohjauksesta vastaa edellisen tapaan ohjannut Luke Scott.

Kuva: Youtube
Teksti: Pete Janas