Kovassa nosteessa oleva Beartooth rykäisi ensimmäisen oman keikkansa Nosturilla

Amerikkalainen hardcore punk -bändi Beartooth nähtiin 24.11.2016 vihdoin omalla keikallaan Helsingin Nosturissa. Attack Attack! -yhtyeessäkin muinoin vaikuttaneen Caleb Shomon luotsaama yhtye Beartooth on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa – viime vuonna tarkimmat bongasivatkin pojat Kaapelitehtaalla Bring Me The Horizonin lämppärinä.

_dsc5027-copy

Kesäkuussa julkaistun albuminsa myötä Euroopassa keikkaileva Beartooth jakoi lavan kiertueella peräti kahden lämppärin kanssa: brittiläisen Trashboatin sekä ärhäkkään bostonilaisen Vannan. Yleisö otti molemmat bändit lämpimästi vastaan ja tunnelma olikin alusta asti katossaan.

_dsc5139-copy

Muutama vuosi sitten hupiprojektina alkaneen pääesiintyjäbändin noustessa lavalle oli yleisön energia käsin kosketeltavaa, sillä seuraava “hiljainen hetki” nähtäisiin vasta keikan loputtua. Fanit olivat ottaneet jo uuden Aggressive-levyn omakseen ja uudet kappaleet kajahtivat kovaakin kovempaa Nosturin yläkerrassa – ja sekös näytti herroja hämmästyttävän.

_dsc5047-copy

Yleisöä kehuttiin niin keikan aikana kuin jälkeenpäinkin mahtavaksi ja energiseksi – jopa sairaaksi, jos on poikien jälkeen jättämään lappuun uskominen. En ole itsekään pitkään aikaan ollut näin energialla ja läsnäololla ladatulla keikalla. Pelkästään yleisön riemastuneisuuden seuraaminen sai kasvoilleni aikaan autuaan hymyn. Tätä keikkaa on hyvä muistella vielä pitkän aikaa!

_dsc5153-copy

Teksti: Jasmiina Kiiski

Kuvat: Nelly Tatti