Kuudes kerta toden sanoo – murtaako DiCaprio kirouksensa?

Oscar-gaala järjestetään 28. helmikuuta jo 88. kerran Hollywoodissa. Tänäkin vuonna gaalaan on valittu ehdolle edellisen vuoden parhaat esitykset elokuvamaailmasta. Gaalassa nähdään sekä uusia että tuttuja kasvoja Hollywoodin loisteesta.

Jotkut kasvot ovat tutumpia kuin toiset. Jo muutaman vuoden ajan internetin syövereissä on vaeltanut vetoomus, jossa tietylle näyttelijälle on vaadittu Oscar-palkintoa. Kyse ei ole mistään turhasta vaatimuksesta, sillä näyttelijällä on todellisia meriittejä urallaan. Tämä kyseinen näyttelijä on tietysti Leonardo DiCaprio.

DiCaprio on Oscar-ehdokkaana nyt jo kuudetta kertaa. Ensimmäisen Parhaan miessivuosan ehdokkuutensa DiCaprio ansaitsi jo vuonna 1994 elokuvasta What’s Eating Gilbert Grape. Sen jälkeen näyttelijä on ansainnut Parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuuksia muun muassa elokuvista The AviatorBlood Diamond ja The Wolf of Wall Street, josta DiCaprio sai ehdokkuuden myös Parhaasta elokuvasta ollessaan tuottajan roolissa.

Kuudes Oscar-ehdokkuus DiCapriolle lankesi tänä vuonna elokuvasta The Revenant, jossa näyttelijä esittää karhun raatelemaa ja omien metsästyskavereidensa hylkäämää miestä 1820-luvun Amerikassa. Moni onkin povannut tästä DiCaprion vuotta.

Parhaan miespääosan tittelistä kilpailevat myös sellaiset lahjakkuudet kuten Bryan (Trumbo), Matt Damon (The Martian), Michael Fassbender (Steve Jobs) sekä Eddie Redmayne (The Danish Girl). Redmayne vei pystin viime vuonna, joten mistään köykäisestä vastuksesta ei ole kyse.

Olisiko nyt siis DiCaprion vuosi? Sitä kukaan ei voi tietää, sillä akatemia tekee päätökset tunnetusti oman mielensä mukaan. Kukaan ei voi kuitenkaan väittää, etteikö mies olisi jo palkintonsa ansainnut. Allekirjoittanut ei ainakaan haluaisi nähdä enää yhtään surullista DiCaprio-meemiä.

Kuva: Youtube