Lauantaina Nosturissa taottiin nyrkkiä ilmaan neljän bändin voimin

Nosturissa järjestettiin lauantaina 13. helmikuuta Metal Orgy -tapahtuma, jota isännöivät yhtyeet Turmion Kätilöt ja Fear of Domination. Lavalla nähtiin myös Crimson Sun ja Sotajumala. Crimson Sun potkaisi illan käyntiin. Yleisössä tuntui olevan paljon nuorisoa, ja Metal Orgy onkin loistava tilaisuus alaikäisillekin päästä nauttimaan aidoista livekeikoista.

506A1499

Vielä Fear of Dominationinkin aloittaessa paikalla oli mielestäni yllättävän vähän väkeä, vaikka liput eivät kalliin hintaiset olleetkaan. Huomasin tapahtumapaikalla, että lippuja olisi voinut vielä ostaa ovelta, kun taas ennakkoon en niitä enää löytänyt. Luulen, että tämä on osasyy siihen, miksi Nosturissakin mahtui liikkumaan vaivatta.

Fear of Domination

Jäin myös ihmettelemään illan artistikattausta: miksi vauhdikasta ”diskometallia” oli laitettu kaksin kappalein, ja niiden väliin death metallia? Osa yleisöstä kun oli selvästi tullut katsomaan Sotajumalaa, ilman vähäistäkään kiinnostusta illan muuta bändikattausta kohtaan. Sama ilmiö toistui myös toiseen suuntaan, nimittäin osa oli taas saapunut irroittelemaan vain vauhdikkaamman musiikin pariin. Konsepti olisi mielestäni toiminut paremmin joko niin, että melodinen metalli ja death-puoli olisi järjestetty eri iltana ja menevämpi seuraavana, tai että keikkapaikalla olisi ollut kaksi eri lavaa. Kuuluttajaltakin olisin kaivannut vähemmän “ostos-tv:mäistä” otetta bändien sisäänkuulutuksiin. Yleisön huudattamista ja haastamista bändin lavalle tuloon olisi voinut olla huomattavasti enemmän, fiiliksen nostatukset jäivät uupumaan.

Sotajumala @ Nosturi

Ketään ei varmaan yllätä kuitenkaan se, että Turmion Kätilöt räjäytti pankin, ja siinä kohtaa alkoi alakerrassakin olla jo kuuma! Illan aikana pyöri muutama oikein komea pittikin. Oli hienoa, kun ketään ei jätetty jalkoihin, vaan autettiin saman tien ylös tolpilleen, ja hulina jatkui. Omaan silmään kaikki näyttivät olevan mukana hyvällä fiiliksellä ja käyttäytyivät siivosti, eikä turhia nahinoita näkynyt.

Turmion Kätilöt @ Nosturi

Siitäkin huolimatta, että tapahtuman markkinointi ja tiedotus eivät kohdanneet minua, eikä bändien genret mielestäni kuuluneet samaan iltaan, tulen luultavasti jatkossakin käymään Orgyilla, onhan tapahtuma oiva paikka nähdä tuttuja, ja kaikki bändit olivat kuitenkin hyviä ja vetivät hyvät keikat. Fear of Dominationia ja Turmion Kätilöitä kuitenkin kuuntelee ja ennen kaikkea katselee mieluusti livenä kerta toisensa jälkeen. Parasta antia ovat myös Turmion Kätilöiden välispiikit, ja sen lisäksi kuulun niihin ihmisiin, jotka myöntävät pitävänsä bändin tuotannosta, eli nautin myös musiikista aidosti.

Yleisö @ MetalOrgy

Toivottavasti seuraavilla Orgyilla esiintyjät soittaisivat vielä enemmän sitä vanhempaa Turmiön Kätilöiden tuotantoa!

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.