Lika-Aki ja Perhosveitsi-Heikki viimeistä kertaa lavalla Helsingin Korjaamolla

Perjantaina 26.5. Korjaamon valtasi jännittynyt ilmapiiri. Lippuja oli myyty 260 kappaletta ja ihmisistä pystyi aistimaan jännityksen, sillä kukaan ei tiennyt mitä odottaa. Enää hetki, ja Heikki Kuulan sekä Pyhimyksen alteregot nousisivat lavalle.

Perhosveitsi-Heikki ja Lika-Aki tekivät ilmiömäisen Katuvisioita-albumin vuonna 2012. Levyssä oli jotain taianomaisesti erilaista kuin kummankaan aiemmassa tuotannossa. Keikkoja ei oltu järjestetty pitkään aikaan, mutta  tänä keväänä tapahtui ihme. Kaksikkoa oli mahdollisuus päästä katsomaan Tampereella ja Helsingissä. On varmasti siis selvää, että minun kevään odotetuin rap-keikka oli Helsingin Korjaamolla. Perhosveitsi-Heikki ja Lika-Aki – vihdoin odotus on palkittu. Kuuntelin levyn vielä kerran ja suuntasimme kuvaaja-tuttuni kanssa paikalle. Tästä tulisi paras ilta koskaan.

P1050664

Helsingin korjaamo vaikutti aluksi hiljaiselta ja ihmettelinkin missä kaikki ovat. Lopulta paikalle alkoi valumaan ihmisiä ja sali täyttyi. Ilmapiiri oli hyvin jännittynyt. Lavalle oli selkeästi merkattu artistien omat puolet. Lika-Akin puolta koristi mallinuken pää A- kirjaimella. DJ viihdytti malttamattomia aikuisia soittamalla legendaarista Roihuvuori-kappaletta. Ihmiset tuntuivat silti olevan hieman jäässä.

P1050821

Vihdoin se tapahtuu: Lavalle astelee Lika-Aki, Perhosveitsi-Heikki ja Hot Dog-asuun pukeutunut maskotti. Keikka aloitetaan Katuvisioita-albumin ensimmäisellä kappaleella Aakkoset. Yleisö ei vieläkään ole täysin mukana, vaikka luulin paikan räjähtävän heti artistien saavuttua. Tunnelma oli ehkä hieman outo. Keikka etenee nopeasti ja pian alkaa soimaan rappioromantiikan kaunein rakkauslaulu Bonnie & Clyde. Kappale saa sinut toivomaan eläväsi laulussa kerrottua elämää rankoista sanoistaan huolimatta. Oli romantikko tai ei, kappale herättää toiveen: tekisipä joku minustakin tuollaisen laulun.

 

P1050807

Yleisö alkaaa vihdoin päästä fiilikseen mukaan ja tunnelma on hyvä. Lavalle saapuu rap- artisti Mäk Gälis, joka tunnetaan myös JVG:n VilleGallen pikkuveljenä. Lika-Akin omalta albumilta tunnettu ”Kissa-nainen” esittää myös kaksi kappaletta ja täytyy sanoa, ettähänen äänensä on todella lumoava ja kissamainen. Kuulemme seassa myös Lika-Akin ja Heikki Kuulan omaa tuotantoa.

P1050996

Yleisö on fiiliksissä ja artistit painottavat useaan otteeseen, että tämä on viimeinen keikka minkä Lika-Aki ja Perhosveitsi-Heikki tekevät. Kuulen joukosta huutoja ”ei ole” ja toivon itse myös samaa. Sitten tapahtuu jotakin: keikka loppuu. Loppuun huudetaan, että Teflon Brothers esiintyy Vantaan Hotelilla, tulkaa sinne. Keikka on ohi.

P1060088

Ihmisten hämmenystä ei voinut olla näkemättä ja olin myös itsekin aivan ällikällä lyöty. Keikka todella loppui ja kesto oli alle tunnin. Oliko tämä tosiaan Perhosveitsi-Heikin ja Lika-Akin viimeinen keikka? Minun odotuksiini ei ainakaan vastattu, eikä myöskään yleisön. Tapahtuman Facebook-sivun kommenttikentässä pystyi lukemaan ihmisten pettymystä keikasta ja koko tapahtumasta.

P1050717

Fanina tahdon antaa vielä Perhosveitsi-Heikille ja Lika-Akille mahdollisuuden, mutta tuleeko tätä mahdollisuutta enää?

Teksti: Diana Koo

Kuvat: Jenni Vitikka